DEBAT:

Hvorfor Lillerød Skole?

Af Jesper Lander, Ligustervangen 44, 3450 Allerød
Hvem kan svare på hvorfor Lillerød Skole er det bedste valg?

Jeg har mailet til borgmesteren i håb om han kan fortælle mig hvorfor han mener den bedste løsningsmodel er at flytte/nedlægge Lillerød Skole over til Skovvangskolen.

Ud fra det økonomiske aspekt er det ikke den billigste løsning. Er det så ud fra en dominoeffekt, man har valgt Lillerød Skole?

Altså en løsning, som vil berøre færrest muligt, en løsning hvor man skal flytte færrest børn - færrest sure forældre/valgstemmer. Men har alle vælgerne fået den fornødne information - både den kortsigtede og den langsigtede bære dygtige løsning?

Kan borgmesteren og resten af byrådet love at der ikke vil komme yderligere udfordringer af samme type senere? Vi vil stå med lignende udfordringer om nogle år, da vi har tre skoler, som igen skal til at flytte elever om få år!

Husk vi har valgt en økonomisk dyr løsning med at flytte Lillerød Skole og får ikke tre lige bæredygtige skoler - som på sigt skal ændres igen. Så dem som er gået fri - kan ikke føle sig sikker.

Elever som er flyttet, kan risikere at skulle flyttes endnu engang. Hvorfor vælge en dyr løsning her og nu? En løsning som heller ikke løser dominoeffekten på sigt. Så den er også dyrest på den langsigtede bane.

En løsning som fjerner den fagligt bedste skole, den billigste skole per elev, den historiske skole. Men hvis I kan leve med det valg, vil jeg gerne høre om, hvordan man vil håndtere Lillerød Skoles situation frem til august 2017.

Kan man allerede nu garantere, at alle lærere på Lillerød Skole har en fremtid på Skovvangskolen?

Hvis ikke forestiller jeg mig, at der er den del gode lærere, som skifter arbejdsplads allerede fra næste måned og frem til sommerferien 2017.

Hvordan vil byrådet håndtere denne udfordring uden forringelse for eleverne på Lillerød Skole? Fordi her får vi et meget alvorligt problem, som virkelig vil gå ud over eleverne.

Publiceret 25 September 2015 10:19