Dommen blev afsagt ved Retten i Hillerød 3. juli.

I dag blev den mand, der angiveligt står bag de syv blufærdighedskrænkelser i Lillerød, blev torsdag varetægtsfængslet ved Retten i Hillerød.

Marokkansk mand varetægtsfængslet for syv blufærdighedskrænkelser

Den mand, der gennem de seneste uger tilsyneladende har krænket syv unge mennesker i Lillerød, er blevet vartægtsfængslet i 14 dage

Af
Helene Holm Stolle & Martin Warming

Den mand, der ifølge politiets anklager har krænket syv unge mennesker i Lillerød indenfor de seneste uger, blev torsdag eftermiddag fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Hillerød, hvor dommeren valgte at varetægtsfængsle ham i 14 dage.

Dommeren besluttede samtidig, at der skal sættes gang i en personundersøgelse, der skal beskrive mandens familiemæssige baggrund, uddannelse, økonomiske forhold, eventuelle misbrugsproblemer, fysiske og psykiske helbredstilstand samt omgangskreds.

Manden, der er asylansøger fra Marokko, blev anholdt kort efter klokken syv torsdag morgen, nægter sig dog skyldig i de i alt syv forhold for blufærdighedskrænkelse, som han er sigtet for. Alle forhold er gået ud over unge kvinder på nær ét, hvor forulempede er en ung mand, der ved en privat fest den 4. august havde set den sigtede stå i en carport og masturbere, selvom han tydeligvis havde set, at der var mennesker omkring ham.

På grund af sagens omfang - og ikke mindst på grund af klip fra videoovervågningen på Allerød Station, hvor den sigtede ses tage kontakt til en af de kvinder, der har anmeldt blufærdighedskrænkelsen - understregede anklageren vigtigheden i, at manden blev varetægtsfængslet.

"Selvom sigtede ikke er dømt for noget endnu, så kan jeg på grund af de mange forhold, han er sigtet for på så kort tid, frygte, at han vil gå ud og gentage det, hvis ikke han bliver varetægtsfængslet", lød det fra anklageren, der også understregede, at de 14 dage skal bruge på yderligere efterforskning af sagen.

Publiceret 09 August 2018 16:43