"Lige i denne her sag er vi ikke specielt bekymrede for borgernes sikkerhed. Det er sket to forskellige steder i kommunen endda med en rimelig lang afstand imellem, så det er usandsynligt, at der er en sammenhæng mellem tilfældene", siger politikommissær Jørgen Lyster fra Norsdsjællands Politi til Allerød Nyt. Modelfoto

Politiet maner til ro efter løsnede hjulbolte: 'Usandsynligt at der er en sammenhæng mellem de to tilfælde'

Nordsjællands Politi mener ikke, at borgerne i Allerød bør frygte en ny 'epidemi' af løsnede hjulbolte

Af
Michael Braunsten & Helene Holm Stolle

Selvom der på én dag kom to anmeldelser om løsnede hjulbolte på køretøjer i Allerød Kommune, maner Nordsjællands Politi til ro.

De to anmeldelser, der løb ind den 25. juni, var nemlig to forskellige steder i kommunen. Den ene anmeldelse kom fra Moselundsvej i Lynge, mens den anden anmeldelse kom fra Lindebakken i Lillerød. De to henvendelser kom hurtigt i omløb, da de blev rejst i Facebook-gruppen 'Allerød Kommune - Hjælp hinanden'. Her lød et opslag nemlig: 'Til alle campingvognejere i Allerød. Der er en psykopat løs, der løsner bolte på campingvogne. Har lige haft et uheld, som kunne være endt meget galt. Jeg slap billigt, da jeg kun kørte 40 km i timen' -og som en kommentar til opslaget hed det: 'Det er i omløb desværre, min kære mor har også fået løsnet dem på hendes bil'.

Men der er altså umiddelbart ingen grund til frygt, mener politiet.

"Det er selvfølgelig altid bekymrende, når hjulbolte er løsnede. Men lige i denne her sag er vi ikke specielt bekymrede for borgernes sikkerhed. Det er sket to forskellige steder i kommunen endda med en rimelig lang afstand imellem, så det er usandsynligt, at der er en sammenhæng mellem tilfældene", siger politikommissær Jørgen Lyster fra Norsdsjællands Politi til Allerød Nyt.

Han understreger dog, at man altid skal tage løsnede hjulbolte alvorligt og kontakte politiet, hvis man oplever noget usædvanligt.

"Hvis man ikke lige har fået skiftet hjul eller noget andet, der kan være anledning til, at boltene ikke er skruet ordentligt fast, så opfordrer jeg folk til altid at rette henvendelse til politiet", siger han.

Publiceret 02 July 2019 08:52