Georg Mohr-konkurrencen fungerer som et led i udvælgelsen af deltagere til IMO, Den Internationale Matematikolympiade. Pressefoto
Georg Mohr-konkurrencen fungerer som et led i udvælgelsen af deltagere til IMO, Den Internationale Matematikolympiade. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

14 elever dystede i Georg Mohr-konkurrence

14 elever fra Allerød Gymnasium deltog forleden i anden runde af den landsdækkende Georg Mohr-matematikkonkurrencen. Georg Mohr-konkurrencen henvender sig til matematikinteresserede elever i gymnasiale uddannelser og har som formål at stimulere interessen for matematik ved at udfordre de dygtigste elever med opgaver, der i sværhedsgrad ligger ud over det, de møder i den daglige undervisning.

De 14 elever er gået videre fra første runde, som blev afviklet i november,og hvor omkring 25 procent af gymnasiets elever dystede.

Opgaverne i Georg Mohr konkurrencen er normalt så svære, at eleverne opnår maksimum fem point ud af 20. I år fik 13 af deltagerne i første runde 12 point eller mere, mens 20 elever opnåede mindst 10 point. Alle elever med mindst 10 point får et diplom.

Når besvarelserne fra anden runde af konkurrencen til sin tid er bedømt af to censorer, vil de deltagere, som står bag de cirka 35-40 bedste besvarelser på landsplan, kunne kalde sig vindere.

jbe

Publiceret: 11. Januar 2018 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Allerød Nyt

Bøger
Forsiden netop nu