Alex på teaterskole i New York

Fra Allerød Amatør Teater til New York: Alex Østergaard fra Allerød er lige nu på prestigefyldt teaterskole

Af
Mads Hussing

“Fredag aften 5. maj på vej hjem til Allerød i s-toget fra København fik jeg den bekræftende e-mail, at jeg er kommet ind på teaterskolen The American Academy of Dramatic Arts i New York. Det kom som et chok, og jeg blev ovenud lykkelig, at jeg måtte råbe, så flere i toget ønskede mig tillykke.” Det siger Alex Østergaard, der lige nu er på teaterskole i New York.

“De seneste ni måneder har været en lang proces med timer med skuespilstræning hos danske skuespillere og den engelske skuespiller Andrew Jeffers, og jeg er simpelthen så taknemmelig for, at jeg har fået en plads på denne præstigefyldte teaterskole. The American Academy of Dramatic Arts er en af de ældste teaterskoler i den engelsksprogede verden, hvor flere amerikanske stjerner har gået for eksempel Robert Redford, Anne Hathaway og Adrien Brody,” siger Alex Østergaard og fortsætter:

“Der vil være uhyre spændende fag at lære som Meisner- og Alexander-teknik, fysisk teater, sang og dans, der vil kunne få mig til at vokse som skuespiller. Teaterskolen har turneret rundt i det meste af Europa, Nord- og Sydamerika for at finde mulige studerende.”


Alex Østergaard gik til audition i Oslo i april i år med to monologer, som han havde øvet intenst i flere måneder.

“Under tre uger efter min audition får jeg den fantastiske nyhed, der giver mig en stor chance for at arbejde med det jeg elsker, nemlig skuespil. Mine forældre, Peter og Karen Østergaard, har støttet mig ufattelig meget økonomisk, emotionelt og mentalt, og jeg kunne ikke have kommet ind uden dem,” siger Alex Østergaard, der begyndte sin skuespilsdrøm i Allerøds lokale teaterforening, Allerød Amatør Teater.


“Jeg har lært utrolig meget af teatrets instruktør Marie Frifelt og de stykker, som hun har skrevet, og som jeg har haft stor glæde af at medvirke i. Allerød Amatør Teater er på mange måder en god og lærerig teaterforening, der giver rum til at kunne dygtiggøre sig i teaterarbejde. Min ven Laura Tassicker, og tidligere medlem af foreningen, er netop også kommet ind filmskolen European Film College i Ebeltoft. Derfor må man sige at foreningen kan noget,” siger Alex Østergaard, der brugte tiden op til afrejsen i juni på at søge legater og arbejde, så der var penge til turen.

null

Publiceret 14 July 2017 10:45

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV