DEBAT:

"Elever fra Lynge skoledistrikt ekskluderes fra sociale relationer"

Ane Knarreborg, Vassingerød Bygade 22

Nu er det snart 2-3 år siden, at byrådet i forbindelse med budgetforlig, besluttede at spare gæste-skolebuskort væk, således at børn på Lynge skole, med bopæl i oplandet, ikke længere havde mulighed for at få en spontan legeaftale med hjem fra skole.

Den gang gjorde bl.a. Lynge skolebestyrelse indsigelse, men det blev desværre alligevel en af de besparelser som politikerne foretog.

Vi, som forældre til de børn, der har været, og fortsat er hæmmet af dette, håber meget, at byrådet vil genoverveje denne beslutning – for hvad var egentlig den positive hensigt med den beslutning?

Konsekvensen har været, at vores børn delvist bliver ekskluderet fra at lave legeaftaler, hvilket påvirker trivsel generelt og det sociale miljø i klasserne specifikt. Det koster bl.a. unødig læretid og kræfter!

Uanset hvad, er det helt urimeligt, at børn i oplandet, der er afhængige af skolebussen, ikke kan tage en kammerat med hjem fra skole. Hvad er det for et byråd der ikke vil sikre, at skolebørn, uafhængig af bopæl, har lige vilkår i forhold til at sikre sociale relationer i fritiden?

Jeg håber, at det nye byråd vil se fornuften i at genoprette ordningen med gæstebuskort til skolebusserne.

Publiceret 14 December 2017 10:31

SENESTE TV