DEBAT:

Boligjobordningen letter hverdagen

MF Hans Andersen, beskæftigelsesordfører og valgt i Nordsjælland Storkreds (V)

Som familiefar har jeg ofte følelsen af, at hver dag er et puslespil på tid. Og der mangler næsten altid en brik, for det er svært at få arbejde og familie til at gå op med huslige pligter og tvivlsomme gør det selv-projekter.

Den følelse kender mange sikkert til. Derfor gør regeringen og Dansk Folkeparti nu Boligjobordningen permanent – for at lette hverdagen for familierne og for at mindske omfanget af sort arbejde. Det er gode nyheder for de knap 70 pct. danskere, som ifølge en undersøgelse ønsker, at ordningen fortsætter. Og det er gode nyheder for de tusindvis af nordsjællændere, som benytter ordningen i hjemmet eller fritidsboligen – ikke mindst her i Allerød Kommune.

Boligjobordningen giver et skattefradrag på 6.000 kr. på serviceydelser som rengøring og havearbejde. Og 12.000 kr. på håndværksydelser som udvendig malerarbejde og udskiftning af vinduer. Det betyder, at vi kan overlade lidt flere af de huslige gøremål til professionelle og i stedet bruge tiden på familien eller arbejde.

Og så er det en ekstra smørklat på risengrøden, at Dansk Byggeri slår et syvtommersøm gennem alle bekymringer om, at Boligjobordningen skulle bidrage til overophedning i byggeriet. For det er altså sjældent, at der skal bruges store byggekraner til at male en facade eller skifte et vindue. Det er opgaver, som mindre virksomheder udfører.

Tværtimod viser en ny analyse, at Boligjobordningen kan skabe flere praktikpladser. Og det er positive toner set i lyset af, at vi kommer til at mangle faglærte i fremtiden. Så det er altså en gevinst for alle, hvis flere bytter hammer og søm ud med kvalitetstid med familien eller et ekstra hug på kontoret.

Boligjobordningen rækker en professionel hånd ud til travle familier og giver små virksomheder lidt flere opgaver. Det er svært ikke at glæde sig over.

Publiceret 15 December 2017 10:28

SENESTE TV