DEBAT:

Kæmp med åben pande, tak

Martin H. Wolffbrandt, medlem af Allerød Byråd (K)

”I alle de riger og lande, hvorhen jeg i verden for, jeg kæmped' med åben pande, for det jeg for alvor tror” (B.S. Ingemann, 1837).

Lars Juel Sørensen (LJS) gør sig i sit polemiske læserbrev 'Social kontrol i konservative miljøer' nogle betragtninger om, hvordan konservative har reageret på valgresultatet og et ultimatum om at vi ikke måtte lade os repræsentere af Erik Lund.

LJS fægter ikke med åben pande. LJS var selv kandidat for den yderste venstrefløj (Enhedslisten) ved kommunalvalget - læserbrevet er et partsindlæg som helt åbenbart forsøger at holde liv i de uenigheder, der startede med, at Venstre brød en skriftlig aftale med konservative.

Kort kommentar til LJS synspunkter:

1) Det var ikke skæbnen der ville at Venstre løb med borgmesterposten. Det var resultatet af valget og det har vi fra konservativ side klart meldt ud at vi accepterer. At mange nok havde stemt anderledes hvis de havde vidst at konservative ville blive lagt på is og at prisen for en V-borgmester var et byråd med tårnhøje honorarer til udvalgsformænd og uden borgerlige udvalgsformænd ændrer ikke på valgresultatet.

2) Kravet om at flertallet ville diktere hvem konservative lader sig repræsentere af er helt urimeligt. Jeg formoder(og håber) at også Enhedslisten ville sige nej til den slags 'meningsdikatur' (hvis f.eks. flertallet krævede LJS ikke skrev kritisk ville det være helt hen i vejret).

3) LJS skriver at 'Der er da også, retfærdigvis, pladser til konservative'. Det er upræcist. Det Konservative Folkeparti har fået præcist det antal pladser vi har krav på efter den d'hondske metode. Ikke flere eller færre. Retfærdigheden her er såmænd blot at vi har fået de pladser det konservative valgresultat berettiger os til.

4) 'Jørgen Johansen orkede ikke at tage faderopgøret' (med Erik Lund). Forkert. Konservative vil bare selv bestemme hvem vi lader os repræsentere af. Som repræsentant for venstrefløjen har LJS en interesse i at tegne et billede af splid i konservative og at Erik Lund er 'skyggeborgmester'. Det er forkert.

5) 'hvorfor leger I fortsat med på alle Erik Lunds julelege'. Hold op med at blive ved at spille den samme plade. Selvom det er juletid er der ingen konservative julelege.

Publiceret 15 December 2017 10:38

SENESTE TV