Temafoto.

Temafoto.

DEBAT:

Bus er vejen til uddannelse

Amalie Schultz og Frederik Clausen, 9.E, Lynge skole

Alle studerende, som benytter offentlig transport, kan skriver under på det problematiske tidspunkt ved starten på dagen. Bustider, ruter og den travle morgen. Det er absolut et problem, at der ikke kører busser direkte til ALLE gymnasier og anden form for uddannelse.

Vi mener under ingen omstændigheder, at det er optimalt, at unge skal bruge over to timer om dagen for at komme til uddannelse i Hillerød. Som er det eneste alternativ til Allerød Gymnasium. Så hvis du ikke er vild med stx, men brænder for f.eks. business og handel, har du ingen anden mulighed end at bruge en tolvtedel af dagen på transport. Men hvis du tilfældigvis ikke når bussen, kan du risikere at skulle vente en halv time og ovenikøbet komme for sent. Derfor mener vores kommende medstuderende og vi, at det skal ændres i en fart.

Dette rungende problem trækker ikke flere unge mod Hillerød, men derimod kan det være afgørende for valg af uddannelse. Vi har selv måttet omprioritere vores uddannelse på baggrund af transport. Det kan påvirke vores fremtidige muligheder og planer, hvilket er komplet uacceptabelt. Det er nemmere sagt end gjort, da bustider afhænger af arbejdskraft, som ikke er gratis. Men vi har fulde forventninger om, at ændringen vil blive en succes for unge.

Set fra politikernes synsvinkel vil busserne ikke blive brugt så nyttigt midt på dagen, men efterspørgslen ved vi er på bestemte tidspunkter fra og til uddannelse. Løsningen af problemet er selvfølgelig også afhængigt af pengeforbruget til busser, men indkomsten vil på samme tid stige.

Politikerne i Allerød vil jo gerne have, at Allerød vokser, men på baggrund af uddannelsesmulighederne vælger familier muligvis ikke at bosætte sig i Allerød Kommune. Derfor foreslår vi at vi indføre bus 386 igen mod Hillerød. Ikke kun til gavn for de unge, men også for Allerøds politikere. På den måde kan vi gøre begge parter tilfredse.

Publiceret 22 January 2018 15:45