DEBAT:

"Hvad vil man med kulturhuset Kirkehavegaard?"

Bent Andersen, Sortemosen 70, 3450 Allerød

Jeg har med vilje fremhævet ordet KULTURHUSET, for det ser ud, som om man er ved at omdanne Kirkehavegaard til forsamlingshus og selskabslokaler.

Hvis man går ind på Allerød Kommunes nye lokalebookingside 'Aktiv Allerød' og leder efter lokaler til kulturelle arrangementer, så dukker der ingen op. Derimod er der massiv reklame for udlejning af Kirkehavegaard til private fester.

Kunstnergruppen Ni Liv, som jeg er administrativ leder af, har siden 2001 haft en aftale om at kunne udstille på Kirkehavegaard til en pris af 10 pct. af eventuelt salg - dog mindst 2.500 kr. Gruppen har lige afsluttet deres niende udstilling med 372 besøgende, og det blev desværre nok deres sidste udstilling på Kirkehavegaard.

På grund af krav om indtægter fra Kirkehavegaard har forvaltningen annulleret aftalen og besluttet, at Ni Liv fra nu af er at betragte som en 'privat person', til trods for at Ni Livs udstillinger altid har været fuldt offentlige. Det betyder, at for fremtiden skal gruppen i stedet for 2.500 kr. betale 25.000-30.000 kr. for 'låne' Kirkehavegaard.

KULTURHUSET Kirkehavegaard er et fantastisk sted, som har potentiale til at blive et endnu bedre, men det kræver helt nye og visionære tanker og ideer.

Vil man gerne have mere aktivitet, kunne man ansætte en kunstnerisk og administrativ leder af Kirkehavegaard, som både selv og/eller i samarbejde med de nuværende brugere kunne arrangere udstillinger, koncerter, foredrag, teater osv. Man kunne etablere en café i mødelokalet med udeservering om sommeren. Man kunne gøre det gratis at bruge Kirkehavegaard til kulturelle arrangementer. Da Kulturhuset Kirkehavegaard i sin tid blev etableret, var det vist ikke tanken at bruge det til selskabslokaler, så det skal man naturligvis minimere eller helst helt ophøre med. Det er der masser af private, som kan meget bedre.

Så mit spørgsmål er: Hvad vil man med KULTURHUSET Kirkehavegaard?

Publiceret 26 January 2018 10:02