Ny V-formand:

"Vigtigt med liberale aftryk"

"Allerød er tydeligvis en liberal-borgerlig kommune, og det skal afspejles i den førte politik," siger Niels Kirkegaard

Af
Af Michael Braunstein

"På den ene side er Venstre forpligtet af en konstitueringsaftale med de andre partier, på den anden side er det vælgerforeningens opgave at øve størst mulig indflydelse. Allerød er tydeligvis en liberal-borgerlig kommune, og det skal afspejles i den førte politik."

Sådan siger den nyvalgte formand for Allerød Venstre, Niels Kirkegaard, der vil holde fanen højt og sætte liberale pejlemærker i Allerød.

Læs også: Niels Kirkegaard er ny formand for Allerød Venstre

Han fortsætter:

"Vores folketingsmedlem i Rudersdalkredsen, forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen, er samtidig en af de mest indflydelsesrige politikere i Danmark og kommer hyppigt til Allerød. Vi sidder tæt på beslutningerne, lokalt og på landsplan, og har gode muligheder for at blive hørt. Det har medlemmerne også, og det vil vi naturligvis udnytte for at få flere medlemmer i Allerød Venstre."

115 medlemmer i dag

Allerød Venstre - der i dag har 115 medlemmer - holdt generalforsamling 6. februar i Lyngehallen med 49 fremmødte.

Her var stemningen høj, lyder meldingen. Og det var der en god grund til: Ved valget i november genvandt Venstre borgmesterposten efter 24 år. Den ny borgmester i Allerød og nu afgåede formand, Karsten Längerich, var både formand og spidskanadidat ved valget, og det gav altså en fremgang på et mandat til nu fem pladser i Allerød Byråd.

Læs også: Skarp kritik fra Allerød: "Udligningen rammer helt skævt"

Karsten Langerich glædede sig på generalforsamlingen over, at 'Venstres satsning på velfærdsområderne inden for børn, skoler og ældre havde givet resultat', som det hedder i en pressemeddelelse, der fortsætter:

'Venstres budskab om et bredt samarbejde i byrådet havde genklang hos vælgerne og banede vejen for en bred konstitueringsaftale med S, SF, R, Blovstrødlisten og Vores Allerød. Desværre uden de konservative, som Karsten Längerich ønskede med i et konstruktivt samarbejde.'

Claus Hjort Frederiksen talte

Den nye formand for Allerød Venstre, Niels Kirkegaard, har siddet i byrådet i de seneste to år. Han har også erfaringer fra et professionelt arbejde med landspolitik på Christiansborg og EU-politik i Bruxelles.

Nyvalgt til bestyrelsen blev Kitt Svane, Carsten Rasmussen og Lars Bech-Jørgensen. Genvalgt blev Ejner B. Larsen. Som suppleanter valgtes Helle Kramp, Mari Bathny og Elsie Wengel Andersen.

Bestyrelsen består yderligere af Ulla Hede Rasmussen, Gunnar Lohmann, Clara Rao og Helle Brix Jensen. Bestyrelsen konstituerer sig 20. februar.

Følgende trådte ud af bestyrelsen: Næstformanden gennem to år, Lisbeth Skov, samt Esben Buchwald, da begge er nye medlemmer i byrådet. Endvidere Peter Borresen, som til gengæld valgtes til kredsbestyrelsen.

Ved generalforsamlingen talte forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen og byrådsmedlemmerne Olav B. Christensen, Lone Hansen, Lisbeth Skov og Esben Buchwald, som berettede om deres respektive udvalgsområder.

Publiceret 12 February 2018 13:33

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV