Kongevejsskolen bliver liggende, men ophører som selvstændig skole. Foto fra Kongevejsskolens hjemmeside

Kongevejsskolen bliver liggende, men ophører som selvstændig skole. Foto fra Kongevejsskolens hjemmeside

Så er det en realitet:

Kongevejsskolen nedlægges som selvstændig skole

Et stort flertal i Allerød Byråd gav grønt lys til, at skolen fremover skal være en afdeling på Kratbjergskolen

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Kongevejsskolen nedlægges som selvstændig skole pr. 1. august 2018 og bliver fremover en afdeling på Kratbjergskolen.

Det besluttede et stort flertal i Allerød Byråd 22. februar. Kun én stemte imod, nemlig Jytte Agerup, Radikale Venstre, der var indkaldt som suppleant for Merete Them Kjølholm.

Det er en del af beslutningen, at Kongevejsskolen - der er et kommunalt alternativt folkeskoletilbud til unge fra 13-17 år med maks. 23 elever - skal blive på den nuværende adresse.

I byrådet sagde formanden for Børne- og Skoleudvalget, Nikolaj Bührmann, SF, at punktets overskrift - 'Etablering af et samlet Allerød Ungdomscenter' - ikke helt passede mere.

“Tilbage af den oprindelige sag er udelukkende nedlæggelsen af Kongevejsskolen som selvstændig skole. Det er positivt, at vi kan imødekomme langt de fleste af de ønsker, der i høringsperioden blev fremsat fra Kongevejsskolen - der er dog få ting, vi ikke kan imødekomme,” sagde han.

Læs også: Indstilling: Kongevejsskolen nedlægges som selvstændig skole

Lars Bacher, Konservative, fandt, at der havde været en god proces om Kongevejsskolen, og han støttede, at der nu blev taget en beslutning i sagen.

Rasmus Keis Neerbek, Enhedslisten, konstaterede, at “det lader til, at der en positiv holdning til ændringen i systemet.”

“Det undrer mig dog lidt, når man læser sagsbeskrivelsen, hvor besparelsen på ungdomsskolen er blevet af. Er den faldet ud eller hvordan forholder det sig,” spurgte han.

Borgmester Karsten Längerich, Venstre, svarede, at besparelsen på ungdomsskolen tidligere i forløbet blev annulleret.

Endelig bemærkede Erling Petersen, Blovstrød Listen, at listen før havde stemt imod ændringen, men nu kunne sige ja til den.

Publiceret 24 February 2018 06:00