Ifølge Viggo Janum fra Vores Allerød mangler der et særligt afsnit i lokalplanen for Farremosen. Arkivfoto

Ifølge Viggo Janum fra Vores Allerød mangler der et særligt afsnit i lokalplanen for Farremosen. Arkivfoto

DEBAT:

'Vores Allerød' anbefaler en uvildig undersøgelse af lokalplan for Farremosen

Af
Viggo Janum

Vores Allerød

Kirkevænget 7 1. th

Allerød

Der er flere ting i hele sagsforløbet, der virker uforståeligt. Men noget, der virkelig springer i øjnene, er forskellen mellem den lokalplan, som byrådet (efter en høringsperiode) vedtog den 24. maj 2017 og den nye version af samme lokalplan, der nu anvendes som grundlag for byggetilladelser m.v. Der blev samtidig vedtaget et tillæg til kommuneplanen, der ikke er i overensstemmelse med lokalplanen.

Læs også: 11 mod 10: Høringssvar om Farremosen trækkes ikke tilbage

I den vedtagne lokalplan 3-392 står der: ”Der kan inden for området ikke etableres særligt grundvandstruende virksomheder, som eksempelvis deponeringsanlæg, jordrenseanlæg, stålvalseværker, jern- og metalstøberier, tjæredestillationsanlæg, store transportvirksomheder (transportcentre, vareterminaler o. lign) samt store oplag af mineralolieprodukter”.

Fik du læst: Nyt samarbejde: Faruhus Konditori flytter ind hos SuperBrugsen 

Den lokalplan 3-392, der senere er offentliggjort og nu ligger til rådighed som grundlag for brugen af hele området, indeholder ikke dette afsnit.

Vores Allerød anbefaler en uvildig undersøgelse af, hvorfor lokalplanen blev ændret, og hvorfor planerne ikke hænger sammen, idet både virksomheder, investorer og borgere nu disponerer på basis af forhold, der ikke er politisk vedtaget.

Byrådsmedlem Viggo Janum fra Vores Allerød. Arkivfoto

Byrådsmedlem Viggo Janum fra Vores Allerød. Arkivfoto

Publiceret 28 February 2018 11:17