Sjældent syn:

Søndag bød på isdykning i Allerød

Medlemmer af Allerød Sportsdykkerklub benyttede det kolde vejr til at dykke under isen

Seks af Allerød Sportsdykkerklubs medlemmer tog i søndags den 4. marts afsted for at prøve kræfter med isdykning.

Isdykning er en lidt speciel form for dykning, da man ikke bare kan gå direkte til overfladen, men skal finde tilbage til lige præcis det sted, hvor man dykkede ned. Ved hjælpe af liner kan man signalere mellem dem, der står oven på isen, og dem der dykker under isen og samtidig kan dykkerne finde tilbage til der, hvor man dykkede ned.

Fik du læst: Nye tal fra politiet: De fleste har tillid til politiet og føler sig trygge

For at medlemmerne kunne isdykke, blev der skåret et trekantet hul med god plads til to dykkere. Hullet blev skåret med motorsav, og derefter blev den næsten 20 cm tykke isblok hevet op ad hullet. Allerød Sportsdykkerklub fortæller, at første hold i vandet var Emilie Krogh og Kasper Løwe, der er to af instruktørerne fra Allerød Ungdomsskole. Andet holdt var Nicholai Vesterløkke, der underviser alt fra børn på 8-13 år i juniordykning, til almindelige sportsdykning og teknisk dykning med trimix, og Klaus Østergaard.

Fik du læst: Video: Rockband fyldte Engholmkirken til randen

“Begge hold havde et godt dyk, hvor der blandt andet blev set krebs, og leget lidt med at gå på hovedet under isen. Vandtemperaturen var på 4 grader, så det var varmere i vandet end oppe på isen, hvor det blæste -2 grader. Efter dykket blev isblokken skubbet tilbage i hullet og markeret med flere grene, så der ikke er nogen, der ved et uheld kommer til at træde ud på den del af isen,” fortæller Allerød Sportsdykkerklub i en pressemeddelelse, hvori det også fremgår, at de ikke vil oplyse, hvor de har været, da de ikke ønsker at lokke borgerne ud på isen.

kp

Publiceret 05 March 2018 00:00

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV