Børnelitteratur indtager hele kommunen til april

Bogtårne, foredrag, forestillinger og en koncert med Sigurd Barret er bare nogle af ingredienserne i børnelitteraturfestivalen ’Allerød Læser’

Litteratur er hverken forbundet med støv, stilhed og kedsomhed. Tværtimod. Og det kommer hele Allerød til at opleve, når festivalen 'Allerød Læser, der er en festival med fokus på børnelitteratur, løber af stablen til april, nærmere betegnet i uge 15. Her bliver der nemlig fuld smæk på - og ikke kun på biblioteket.

Programmet for 'Allerød Læser' er spækket med noget for alle sanser og med noget for både børn og voksne.

På Allerød Bibliotek kan børn og voksne sammen går på ordvandring i H.C Andersens elskede eventyr. Her gemmer der sig nemlig masser af ord, man ikke ofte støder på i dag. Men det er også på biblioteket, at årets 'Træd ind i fortællingen'-event finder sted. Årets bog er 'Djævlens lærling' af Kenneth Bøgh Andersen.

“Vi omdanner biblioteket til helvede for en dag. Mød forfatteren, bliv malet i ansigtet, smag blodøl, mød Lucifer, Lucifax, Satina, Filip, en masse djævle og fordømte og se, om du kan blive årets Skarnstregsmester ved Skarnstregsfestivalen”, lyder det fra biblioteket, der også har sørget for et spændende foredrag for voksne med Lotte Salling.

Foredraget har titlen 'Læs og leg sproget frem - sådan styrker du dit barns sprogudvikling', og det henvender sig til forældre, bedsteforældre, pædagoger, lærere og bibliotekarer

Bogkunst i bymidten

Børnelitteraturen rykker også ind i Lillerød bymidte under festivalen. Her bliver der nemlig stillet 11 bogtårne op, som 3. klasserne i kommunen har lavet i samarbejde med kunstner Ole Grøn.

“Hver klasse har fået hver sin bog at arbejde med og har således illustreret hver sit lille litterære fyrtårn indenfor børnelitteraturen lige nu”, fortæller biblioteket i en pressemeddelelse og afslører, at bogtårnene viser klassikere som Æsops fabler, Pippi Langstrømpe og Gummi Tarzan, samt en række andre nyere, gode fortællinger. I

Bogtårnene bliver indviet tirsdag den 10. april klokken 16, og de vil ifølge Allerød Bibliotek pynte bymidten i en måneds tid.

Torsdag den 12. april klokken 17 holder Sille og Palle en ABC koncert baseret på Dina Gellerts ABC. De har en kæmpe bog med og synger og spiller os igennem alfabetet. Efter koncerten er der mad. Billetter for både koncert og mad skal bestilles på biblioteket og koster 50 kroner.

Sigurd Barret slutter af

Festivalen rundes af lørdag den 14. april klokken 11 med Sigurd Barretts ABC koncert. Her rimer og synger den populære børnevært kendt fra Sigurds Bjørnetime alfabetet ind i de små med Sigurds ABC. Sigurd Barret har lagt vægt på, at børnene skal få en god fornemmelse for sprogets mange muligheder gennem de mange skøre rim og iørefaldende sange. Efter koncerten, der varer godt en halv time, kan man få en autograf.

hhs

Publiceret 07 March 2018 06:02

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV