Scoop:

Allerød-virksomhed i samarbejde med amerikansk computergigant

Det nye samarbejde kan betyde en tre-dobling af produktionen hos Tierl Asset, der har hovedkontor i Allerød

Af
Helene Stolle

Det er en stor opgave den lokale virksomhed Tierl Asset A/S, der har hovedkontor i Allerød, har fået. Den skal nemlig levere genanvendte computere til den amerikanske computergigant Ingram Micro. Den opgave betyder, at Allerød-virksomheden forventer at tre-doble sin produktion og øge sin omsætning med et trecifret millionbeløb indenfor tre til fem år, lyder det i en pressemeddelelse fra virksomheden. De genanvendte computere skal i første omgang til det britiske marked, og hvor aftagerne forventes både at være den offentlige sektor og private.

Fik du læst: Allerød hyldede unge sportstalenter

“Tierl Asset er førende i Europa inden for genanvendte computere takket være et tæt samarbejde med store danske og europæiske virksomheder, der leverer computere til genanvendelse. Hertil kommer en stramt styret, dokumenterbar kvalitetsproces, når computerne klargøres til gensalg”, lyder det i pressemeddelelsen, hvori det også fremgår, at det er første gang, at Ingram Micro, der er verdens største distributør af computere, printere, scannere, konsoller og software, indleder et samarbejde med en dansk virksomhed.

”Samarbejdet med Ingram Micro er en banebrydende kontrakt for et dansk firma, og Tier1 Asset er de første inden for cirkulær økonomi, der indgår et samarbejde af den her type med Ingram Micro. Jeg tror aldrig før, at Ingram har solgt genanvendte produkter”,siger Peter Hemicke, CEO og stifter af Tier1 Asset og fortsætter:

Fik du læst: Flere vil bo i Lynge: Nyt boligområde på vej 

”Samarbejdet med Ingram Micro er next step for os, og det betyder, at vi rykker op i en anden liga og bliver blåstemplede af de bedste i verden, der vil have netop vores produkter. Det kommer selvfølgelig til at betyde meget for Tier1 Asset, men det kommer også til at betyde noget for den måde, forbrugerne køber ny elektronik på. Holdningen til genanvendte varer hos den almindelige forbruger vil helt sikkert ændre sig i løbet af de næste par år, og om tre år, så tror jeg, at du kan købe genanvendte mursten i byggemarkedet. Det er der, vi ender”.

Om refurbished...

Refurbished er så god som ny. Mange elektronikprodukter bliver i dag udskiftet, når der kommer nye produkter på markedet, og i stedet for at kassere velfungerende produkter, så skal den type elektronikaffald genanvendes. 

Det kræver mange ressourcer at producere en ny bærbar computer, og normalt bliver computeren udskiftet efter 3-4 år, altså længe før den er udtjent.

For at fordoble levetiden og reducere miljøbelastningen, skal enheden i stedet genanvendes og opgraderes. Ved en professionel refurbishment bliver al data slettet, og enheden bliver renset, opgraderet og solgt med fornyet garanti. 

En refurbished computer vil altså ofte være så god som ny. Den har måske fået nyt tastatur, harddisk, en ny skærm eller et nyt batteri, og der er installeret styresystemer med gyldige licenser på samme måde som med fabriksnye produkter.

Kilde: Tierl Asset A/S

Publiceret 08 March 2018 08:14

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV