150 borgere var mødt op til det borgermøde, som gruppen 'Farremosens erhvervsområde - en grøn kommune gå i sort' havde arrangeret tidligere denne uge. Privatfoto

150 borgere var mødt op til det borgermøde, som gruppen 'Farremosens erhvervsområde - en grøn kommune gå i sort' havde arrangeret tidligere denne uge. Privatfoto

Asfaltsagen:

Nyt borgermøde - uden nyt på bordet

En uvildig undersøgelse af, hvordan lokalplanen for Farremosen blev til samt en ny miljøundersøgelse efterlyses fortst af gruppen 'Farremosens erhvervsområde - en grøn kommune går i sort'

Af
Anne Lønstrup

150 Allerødborgere og borgmester Karsten Langerich (V) mødtes tirsdag, da protestgruppen 'Farremosens erhvervsområde – en grøn kommune går i sort' havde arrangeret endnu borgermøde om udbygningen af Farremosen.

”Karsten Längerich kom – og respekt for det – men han er stadig ikke positiv overfor vores ønske om en uvildig undersøgelse af sagen. Vi efterlyser en ny miljøundersøgelse, fordi man siden den nuværende blev lavet, har ændret på erhvervsområdets anvendelse. Blandt andet er det nu blevet tilladt at bygge vareterminaler og distributionscentre i Farremosen, hvilket ikke var tilladt i lokalplanens oprindelige udgave. Hvorfor lokalplanen lige pludselig ændrer ordlyd, kan vi ikke få svar på, men når den gør det, mener vi, at miljøundersøgelsen skal laves om, da der er tale om væsentlige ændringer,” siger talsmanden  for 'En grøn kommune går i sort', Thomas Frisch, til Allerød Nyt. 

Læs også: DEBAT: 'Vores Allerød' anbefaler en uvildig undersøgelse af lokalplan for Farremosen 

Han fortæller, at Karsten Längerich på borgermødet oplyste, at kommunens forvaltning og kommunens advokater i Horten siger god for sagsbehandlingen. Men det svar er 'En grøn kommunen går i sort' ikke tilfredse med. De vil kæmpe videre for at få processen omkring lokalplaner og miljøundersøgelse af Farremosen undersøgt til bunds. Også selv om Thomas Frisch erkender, at mødet tirsdag aften på Ravnsholtskolen i første omgang ikke førte til noget synligt resultat.

”Det er nok for tidligt at sige, hvad vi fik ud af mødet. Vi ved jo godt, at Karsten Längerichs holdning er, at udbygningen af Farremosen bare skal fortsætte,” siger Thomas Frisch. 

”Vi ønsker fortsat en positiv dialog, hvor vi kan få kortlagt, hvad der er op og ned i den her sag. Det kan være, at en uvildig undersøgelse kommer frem til, at det er os, der er gal på den. Eller måske sker det modsatte. I hvert fald bør det være i både kommunens og borgernes interesse at få en uvildig undersøgelse, ” siger han.

Fik du læst: Video: Allerød Privatskole sender publikum på en tidsrejse

Facebookgruppen 'En grøn kommune går i sort' har på Facebook 1500 medlemmer. Ifølge Thomas Frisch arbejder man på at få sat forslaget til en uvildig undersøgelse på dagsordenen i byrådet.

”Vil ville være glade for at få sagen til debat. Vi er godt klar over, at der kommer industri i Farremosen. Vi forstår bare ikke, at virksomheder som SCT og asfaltfabrikken skal ligge så tæt på privat beboelse og ovenpå vores grundvand. Det er der, skoen trykker,” siger Thomas Frisch.

Publiceret 09 March 2018 08:34