Et tabu skal brydes:

Snak om døden over eftermiddagskaffen

Ældre Sagen indviterer til en alvorlig snak i hyggelige rammer

“Vi skal blive bedre til at tale om døden. For gør vi det, er vi bedre rustet den dag, hvor vi bliver ramt af alvorlig sygdom”. Sådan lyder det fra Ældre Sagen i Allerød, der nu inviterer allerødborgerne til at tale om døden sammen med andre over et kaffebord den 22. marts mellem klokken 14 til 16 på Allerød Bibliotek og i Kulturhuset.

Selvom vi i dag lever i en tid, hvor vi har stor viden om mange ting, bliver vi ofte usikre, når det kommer til døden.

”I dag har vi danskere svært ved at forholde os til, at vi på et tidspunkt skal dø. Vi har fået en distance til døden og ser den ikke som en naturlig del af livet. Det betyder ofte, at døende og deres pårørende ikke får den rette hjælp og støtte i den sidste tid, og det er jo rigtig trist”, siger Lene Krintel fra vågetjenesten i Allerød.

Fik du læst: Rapport slår fast: Høj kvalitet i Allerøds folkeskoler

Undersøgelser viser, at rigtigt mange mennesker mener, det er vigtigt at få talt med deres nære om, hvordan de gerne vil dø, eller hvordan de ønsker at leve deres sidste tid. Men alt for mange får det aldrig gjort, og det efterlader mange døende og pårørende ensomme i deres sorg.

”Vi er nødt til at blive bedre til at hjælpe hinanden med at bryde tabuet omkring døden. Det er med til at hjælpe de døende og deres familier til at takle situationen, at få talt om døden i god tid,” siger Lene Krintel.

Arrangementet med Ældre Sagen er for alle - også ikke medlemmer - og det er gratis, men tilmelding er nødvendig og foregår efter først til mølle princippet. Tilmelding sker til Sus Schmidt Pedersen på tlf. 40140958 eller e-mail: lilledal@youmail.dk. Sidste frist for tilmelding er den 19. marts.

Ældre Sagen og Vågetjenesten

Hvert år dør mere end 50.000 danskere. Op mod 4.000 af dem dør i ensomhed uden familie eller venner omkring sig.

Vågetjenesten tilbyder medmenneskeligt nærvær og omsorg til døende i den allersidste tid. Vågetjenesten kommer på både plejehjem og i private hjem.

Ældre Sagen har mere end 600 frivillige vågere i vågetjenester over hele landet, som yder støtte til døende og deres pårørende.

Publiceret 12 March 2018 00:00

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV