En direkte busforbindelse mellem Lynge og Hillerød var et stort samtaleemne på bus-borgermødet på Allerød Rådhus. Temafoto

En direkte busforbindelse mellem Lynge og Hillerød var et stort samtaleemne på bus-borgermødet på Allerød Rådhus. Temafoto

Borgermøde om busser:

Kommer der en direkte busrute til Hillerød?

Der var stor interesse for at få genetableret en direkte busforbindelse mellem Lynge og Hillerød, da Allerød Kommune holdt borgermøde

Af
Af Kristina Pihl

En direkte busforbindelse fra Lynge til Hillerød var et stort samtaleemne ved borgermødet på Allerød Rådhus om busbestillingen for 2019.

Allerød Byråd skal inden 1. maj beslutte, hvilke busruter der skal køre i Allerød næste år. Kommunen havde derfor inviteret borgerne til et møde, hvor de kunne komme med spørgsmål og forslag til fremtidens busruter.

Læs også: DEBAT: Bus er vejen til uddannelse

Ifølge formanden for Teknik-, Erhverv-, Plan- og Miljøudvalget, Miki Dam Larsen (A), var der stor interesse for at få genetableret den gamle direkte rute til Hillerød, der blev lukket i 2015:

“Det var ganske tydeligt, at det frustrerer mange, at man - når man skal fra Lynge til Hillerød - skal på en omvej via Allerød Station. Man kan sige, at vi hele tiden står mellem valget om at have nogle effektive ruter og have nogle bredt dækkende ruter,” lyder det fra udvalgsformanden.

Undersøger mulighederne

Da en direkte busrute mellem Lynge og Hillerød vil gå på tværs af en kommunegrænse, skal der være enighed mellem de to kommuner. Hillerød Kommune er dog ifølge Miki Dam Larsen ikke interesseret i at oprette den gamle direkte rute, og derfor kan det koste ekstra penge, hvis Allerød Byråd beslutter at genetablere ruten.

Læs også: DEBAT: Ingen bus - men vi kan måske cykle til Hillerød

“Jeg vil tage punkterne fra borgermødet med tilbage til udvalget, og så må vi se på, om vi har noget opdateret data på, hvad behovet er, hvad prisen er og se om det giver mening at genetablere ruten,” siger udvalgsformanden.

Ifølge Miki Dam Larsen er der foreløbig ikke lagt op til de store ændringer på de andre busruter i kommunen.

Publiceret 15 March 2018 15:07