’Allerød Læser’:

Festival med fut i for hele familien

Begivenhedsrig børnelitteraturfestival fra 9. til 14. april

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

Børnelitteraturfestivalen 'Allerød Læser' finder sted fra 9. til 14. april, og det sker med masser af aktiviteter for hele familien.

På Allerød Bibliotek kan man støde ind i litteratur i bøger, i ord, i sang, i haven, på tårne, på gulve, på bænke, hos robotter og i 3-D print.

11 tredjeklasser har - sammen med kunstneren Ole Grøn - fortolket litteratur på 11 bogtårne, der bliver opsat som litterære fyrtårne i bymidten 10. april. Der er fernisering og 'tårnvandring' 10. april kl. 16.00 på Allerød Bibliotek, og alle byens børn og voksne er meget velkomne.

’De Tre Bukke Bruse’

I løbet af 'Allerød Læser'-ugen kommer byens børnehaver på besøg for at lege og programmere sig igennem eventyret 'De Tre Bukke Bruse'.

Desuden er der fra 10. april og en måned frem opsat en 'Bukke Bruse'-kulisse i børnebiblioteket, som alle børn kan komme og lege i.

Programmet

Her er hele programmet for 'Allerød Læser'-ugen:

Tirsdag 10. april kl. 16.00: Fernisering og efterfølgende 'tårnvandring' til bymidtens litterære fyrtårne malet af 11 tredjeklasser i samarbejde med kunstneren Ole Grøn.

Torsdag 12. april kl. 17.00: Frikadellebibliotek med ABC-koncert for hele familien med Sille og Palle efterfulgt af fællesspisning. Billetter koster 50 kr.

Fredag 13. april kl. 15.00-18.00: Biblioteket byder velkommen i 'Helvede' med det traditionsrige arrangement 'Træd ind i fortællingen'. Denne gang levendegøres Kenneth Bøgh Andersens 'Djævelens Lærling'. 'Det bliver fandens til fest og helt ad helvede til,' hedder det i en omtale fra biblioteket. Man kan møde forfatteren selv, hvis man tør. Arrangementet er gratis.

Lørdag 14. april kl. 11.00: Sigurd Barrett runder ugens litteratur-festligheder af med sit store ABC-show. Koncerten varer 30 minutter, og efter koncerten skriver Sigurd autografer. Billetter koster 100 kr.

Læs mere: Allerød Bibliotekers hjemmeside eller biblioteket på Facebook. Billetter kan købes på Allerød Biblioteker eller på hjemmesiden bibliotek.alleroed.dk.

Publiceret 03 April 2018 13:30

SENESTE TV