Karsten Längerich inviterer beboere i Farremosen til dialog

Borgmesteren vil mødes med naboerne til det nye erhvervsområde i Farremosen

Af
Af Anne Lønstrup

“De er hårdt ramt, og jeg vil gerne invitere beboerne på Farremosen op for at tage en snak om, hvad det er for udfordringer, de har.”

Sådan siger borgmester Karsten Längerich, der har sat forvaltningen i sving med at skrive en invitation til naboerne.

“Jeg er interesseret i at høre, hvad beboerne på Farremosen ser som de største problemer og i at få en direkte dialog med dem om, hvad man kan gøre ved det. Jeg kender ikke til lovgivningen i forhold til, om man må og kan kompensere dem, eller hvad mulighederne er. Der er jeg nødt til at tale med forvaltningen, men jeg vil i hvert fald gerne debattere med naboerne om det,” siger Karsten Längerich til Allerød Nyt.

Hvad kan man gøre for at hjælpe de beboere, hvis ejendom falder i værdi, fordi Farremosen er ændret fra landzone til erhvervsområde?

“Nu er vi ude i privatøkonomiske forhold, og jeg kender ikke de pågældende familiers økonomi. Jeg mener ikke, at det er forhold, som skal diskuteres på sociale medier eller i pressen. Den dialog er vi nødt til at tage direkte med gruppen af beboere. Hvis nogen efterfølgende vil tale med mig på tomandshånd, så gør vi det. Der kan vi blive lidt mere konkrete i forhold til den enkelte,” siger borgmesteren.

Han understreger, at det også vil være ting, han ikke kan gøre noget ved, men at han forstår beboerne.

“De er blevet ramt af det her. Tidligere var de naboer til et gartneri, og nu er de naboer til et erhvervsområde. Dog skal man også huske, at der også kom en del høringssvar fra de naboer, som der er blevet lyttet til. Måske har det sidenhed vist sig, at der skal noget andet til. Og så må vi se, om der er nogle muligheder,” slutter han.

Publiceret 06 April 2018 08:30

Allerød Nyt nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Allerød Nyt
SENESTE TV