René Ringsby Kiel foran sit hus i Farremosen 5. Han har fået den besked fra sin bank, at han ikke vil kunne låne til forbedring og udbygning af huset. Foto: Michael Braunstein

René Ringsby Kiel foran sit hus i Farremosen 5. Han har fået den besked fra sin bank, at han ikke vil kunne låne til forbedring og udbygning af huset. Foto: Michael Braunstein

Beboer i Farremosen:

“Værdien af mit hus er i frit fald”

Tung industri som nabo rammer huspriserne og senest også lånemulighederne for beboer i Farremosen

Af
Af Anne Lønstrup

René Ringsby Kiel er frustreret.

Som ejer af et hus på Farremosen nummer 5 har han siden december 2016 kunnet se sine værdier i frit fald. Dengang fremlagde Allerød Kommune forslag til ny lokalplan for Farremosen. Lokalplanen ville udvikle et erhvervsområde og blandt andet tillade fabrikker med asfalt og beton og et stort transportfirma at slå sig ned i området. Dermed kunne René Ringsby Kiel og hans naboer regne ud, at deres ejendomme ville rasle ned i pris.

Senest har Rene Ringsby Kiel fået den besked fra sin bank, at han ikke vil kunne låne til forbedring og udbygning af sit hus grundet asfaltfabrikken. Så nu er hans tålmodighed nær nul.

“Man står tilbage med en følelse af, at politikerne bare trækker på skuldrene og siger “Sket er sket. Det er bare ærgerligt, at husene i Farremosen har mistet værdi.” Jeg efterlyser handling fra politikernes side og vil gerne høre en forklaring på, hvad de vil gøre, for at bringe mig og andre ud af en situation, som politikerne har bragt os i,” siger René Ringsby Kiel.

“Et salg af vores hus er udelukket. Vores nabo har lige trukket sig hus tilbage fra markedet efter at have forsøgt at sælge. Der har været interesserede købere. Men hver gang de hører om planerne for udbygningen af Farremosen, trækker de sig. Med et lån i banken ville jeg og min kæreste kunne bygge om og udvide vores hus for at gøre vores situation mere udholdelig. Jeg er tømrer og ville kunne gøre meget af arbejdet selv – men banken afviser et lån med begrundelse i asfaltværket.”

“Nu sidder vi så her og kan hverken sælge eller bygge om. Vi vil jo gerne videre i vores liv, men politikerne er svære at råbe op,” siger han.

Opgiver salg

Naboen Ulla Rønnow fortæller, at hun lige har trukket sit hus på Farremosen 7 tilbage fra markedet efter ni forgæves måneder.

“Salgsannoncen har skabt meget aktivitet på nettet. I sommer var et ægtepar meget interesseret i at mit hus, men efter at de kontaktede kommunen og undersøgte planerne for området, steg de af. Ingen tør binde an med at købe, selv om huset har en flot tilstandsrapport og en lav kvadratmeterpris,” fortæller hun.

“Nu får min nabo så oven i købet nej til at låne penge til forbedring af sit hus. Mine eventuelle købere ville jo risikere at komme til at stå i nøjagtig samme situation,” siger Ulla Rønnow, der købte sit hus for 15 år siden, fordi det lå i landzone. Før det boede hun i et Arne Jacobsen-rækkehus i Gentofte.

“Jeg kan ikke bare gå ned i pris. Jeg er 75 år, og jeg aner ikke, hvor jeg skulle købe bolig, hvis ikke jeg kom ud med et vist provenu.”

Publiceret 06 April 2018 07:00