Affaldsindsamling skyder foråret i gang i Allerød

Vær med til at give Allerøds natur en forårsrengøring 22. april

Søndag 22. april inviterer Danmarks Naturfredningsforening på den årlige affaldsindsamling i hele landet. Her samler tusindvis af frivillige borgere affald op fra naturen i deres lokalområde.

I Allerød deltager også borgmester Karsten Längerich, og han har også opfordret byrådet til at stille op.

“Affald, der ligger hen i naturen, er en tikkende bombe og skal samles op hurtigst muligt, inden det ryger i maverne på dyr og fugle. Der er hvert år triste eksempler på dyr, der mister livet, fordi de har indtaget affald, har skåret sig på glas og metal eller har fået sig viklet godt og grundigt ind i plast,” fortæller Hans Philipsen, koordinator i DN Allerød, i en pressemeddelelse.

God læring for børn

“Der er også god læring for både store og mindre børn i at samle affald op efter andre. Det skaber gode ambassadører, der ved, hvordan man opfører sig i naturen,” siger Hans Philipsen og fortsætter:

“Dernæst er det sjovt og nærmest som at gå på skattejagt: Hvem finder først det næste stykke affald? Og hvem finder det mærkeligste stykke affald?”

Samlede 300 kg sidste år

Sidste år indsamlede flittige borgere i alt 300 kg affald til affaldsindsamlingen i Allerød - herunder 100 dåser.

“En flot indsamling, som vi håber, vil blive lidt mindre i år. Så ved vi, at vi alle er blevet bedre til at smide affaldet i skraldespanden og ikke i naturen,” afslutter Hans Philipsen, der glæder sig til at se mange glade frivillige indsamlere søndag 22. april.

I DN Allerød kan du tage med til affaldsindsamling søndag 22. april kl. 10-12 i Lillerød (Ved centerhallen), Lynge (Bag Brugsen) og Blovstrød (Ved Rema 1000). Eller tjek affaldsindsamlingen.dk og se, hvor der er en indsamling tæt på dig.

Tilmelding er ikke nødvendig, og alle kan være med. Medbring gerne selv handsker. DN Allerød uddeler affaldssække og veste til alle deltagere.

gs

Publiceret 11 April 2018 14:37

SENESTE TV