Formand om ny busrute:

“En mere rimelig løsning”

“En direkte busforbindelse kan spille ind, når de unge i Lynge skal vælge uddannelse,” siger udvalgsformand Miki Dam Larsen

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

“Det er en mere rimelig løsning end den nuværende, specielt for de unge i Lynge, der skal til uddannelsesinstitutioner i Hillerød. I dag skal de tage bussen til Allerød Station og derfra med toget.”

Sådan siger formanden for Teknik-, Erhverv-, Plan- og Miljøudvalget, Miki Dam Larsen, Socialdemokratiet, i en kommentar til udvalgets indstilling til Økonomiudvalget og byrådet vedrørende 'Trafikbestilling 2019'.

Udvalget indstiller blandt andet, at der oprettes en ny, direkte busforbindelse mellem Lynge og Hillerød. Prisen er 750.000 kr.

I 'Notat om busforbindelser mellem Lynge-Hillerød', der er et bilag til punktet på udvalgsmødet, peges der på, at en forbindelse mellem Lynge og Hillerød med linie 336 er en mere fleksibel løsning med flere afgange at vælge imellem.

Læs også: Udvalg indstiller: Ny busrute mellem Lynge og Hillerød

“Det er jo et dilemma, når de faglige anbefalinger peger på en anden løsning, fordi der er flere afgange, og fordi det vil være nemmere at holde styr på. Men her kan vi imødekomme behovet hos en bestemt gruppe af borgere, og derfor tør vi godt i den konkrete sag udfordre den faglige anbefaling,” siger Miki Dam Larsen og fortsætter:

“Jeg tænker også, at en direkte busforbindelse kan spille ind, når de unge i Lynge skal vælge uddannelse.”

Miki Dam Larsen oplyser, at linie 336 ifølge udvalgets indstilling skal fortsætte med at køre som nu.

Når det gælder ønskerne fra Kirkelte om bedre busbetjening, påpeger udvalgsformanden, at det “vil være realtivt dyrt” at imødekomme ønsket, og han fremhæver mulighederne for at benytte Flextrafik og Flextur i Kirkelte.

null

Publiceret 12 April 2018 13:16

SENESTE TV