Allerød-borger:

Kom og hjælp med at fjerne affald

Anne Søndergaard har oprettet en affaldsindsamling specielt for stierne og søen ved Allerød Gymnasium

Af
Michael Braunstein

Michael Braunstein

“Ved stierne der løber langs Allerød Gymnasium samt i og omkring den lille sø, der ligger bag ved gymnasiet, er der store problemer med affald der ligger og flyder.”

Sådan siger Allerød-borgeren Anne Søndergaard, og hun lader det ikke blive ved ordene: Søndag 22. april har hun oprettet en affaldsindsamling i regi af Danmarks Naturfredningsforening specielt for dét område.

“I søen ligger ofte træpaller, formentlig snuppet fra industrierne, der har grund op til søarealet. Der ligger også en trillebør samt utallige flasker, lightere, plastic og papir i søen. Langs stien ligger ligeledes papir, plast, flasker og meget mere på trods af, at der er opsat adskillige affaldsspande langs stien. Affaldet skæmmer i den grad området,” siger Anne Søndergaard.

Læs også: Affaldsindsamling skyder foråret i gang i Allerød

Hun håber, at der er mange, der har lyst til at være med på søndag.

“Især vil jeg opfordre gymnasieeleverne og deres familier til at møde op og gøre en indsats for at rydde op ved gymnasiet i et par timer. Vi kunne godt bruge nogle stærke mennesker til at hjælpe med at trække større ting op af søen. Reb og gummistøvler/waders er en fordel. Beboere i Kirsebærgården opfordres også til at være med til at forskønne deres område,” siger Anne Søndergaard og fortsætter:

“Er der nogen der vil stille en trailer til affald til rådighed og køre skraldet på genbrugspladsen efterfølgende, modtages det med kyshånd.”

Mødestedet for indsamlingen er Meny i Kirsebærgården kl. 11.00. Deltagere opfordres til at huske at medbringe handsker og godt fodtøj. Plastsække til affald bliver udleveret.

Der er fem indsamlingsarrangementer i Allerød kommune. Man kan finde dem på: http://tur.dn.dk/affaldsindsamlinger/33905. Anne Søndergaard har også oprettet indsamlingen som en begivenhed i 'Allerød Kommune -hjælp hinanden'-gruppen på Facebook.

Publiceret 16 April 2018 13:15

SENESTE TV