BWSC fra Allerød har indgået en kontrakt på 200 mio. kr. om levering af et højeffektivt kraftværk på 37 MW til udvidelse af et eksisterende kraftværk på Færøerne.
BWSC fra Allerød har indgået en kontrakt på 200 mio. kr. om levering af et højeffektivt kraftværk på 37 MW til udvidelse af et eksisterende kraftværk på Færøerne.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Allerød-firma skal levere kraftværk til Færøerne

Kontrakten har en værdi på 200 mio. kr.

Om BWSC

Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S (BWSC) er et dansk ingeniør- og entreprenørfirma, der udvikler, bygger, opererer og ejer højeffektive kraftværker baseret på biomasse, biogas og diesel.

Hovedparten af projekterne leveres som nøglefærdige anlæg.

BWSC har leveret over 180 kraftværker til 53 lande verden over med en samlet kapacitet på mere end 3.500 MW.

BWSC har pt. igangværende aktiviteter i England, Nordirland, Libanon, Mauritius, Sri Lanka og Kenya.

I 2015 omsatte BWSC for 2,1 mia. kr., og ordrebogen beløb sig til 6,6 mia. kr. ved udgangen af 2015.

BWSC har sine rødder i Burmeister & Wains (B&W) stationære motordivision, som har bygget og installeret dieseldrevne kraftværker siden 1904. I 1980 blev BWSC etableret som et selvstændigt selskab og i 1990 opkøbt af det japansk ejede Mitsui Engineering & Shipbuilding Co. Ltd.

Kraftværksspecialisten Burmeister & Wain Scandinavian Contractor A/S (BWSC) fra Allerød har indgået en kontrakt på 200 mio. kr. om levering af et højeffektivt kraftværk på 37 MW til udvidelse af et eksisterende kraftværk på Færøerne.

BWSC leverede det første nøglefærdige kraftværk til Færøerne for mere end 30 år siden, og har siden opretholdt en stærk tilknytning til det færøske energiselskab Elfelagid SEV. BWSC har nu indgået den tredje kontrakt med selskabet.

SUND 3 projektet er en udvidelse af de eksisterende SUND 1 og 2 værker og vil blive placeret ca. 10 km udenfor Thorshavn, samme sted som BWSC i 1983 og 1987 installerede de to totaktsmotorer, der stadig danner grundlag for elforsyningen på Færøerne.

Kraftværket skal køre på tung fyringsolie (HFO) og er designet til at producere omkostnings- og brændstofeffektiv elektricitet samtidig med at der bliver taget behørig hensyn til miljøet.

Den nyeste udvidelse af SUND kraftværket er unik i design og layout, skriver BWSC i en pressemeddelelse, der fortsætter:

'Byggepladsen er et stenbrud beliggende ved fjorden Kaldbaksfjørður, og ydermurene vil være belagt med lokale sten og tagene med traditionel færøsk græstørv – begge dele med henblik på minimal vedligeholdelse og maksimal holdbarhed og lydisolering. Atriummet beliggende ved siden af motorvejen, der forbinder hovedstaden med lufthavnen, har glas på ydersiden og vil om natten være lyst op, hvilket gør den synlig for rejsende til og fra Thorshavn.'

Kraftværket forventes færdigt i december 2018.

Anders Heine Jensen, CEO, BWSC, kommenterer:

"Vi er meget glade for at have indgået denne kontrakt, da den er en bekræftelse af SEV's fortsatte tillid til BWSC. De har igen valgt BWSC som deres foretrukne leverandør af kraftværker af høj kvalitet, og vi er stolte af denne bedrift. Vi sætter ligeledes stor pris på det langvarige partnerskab, vi har etableret med SEV, og vi håber på at fortsætte dette gode samarbejde."

Publiceret: 12. Januar 2017 06:00
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt