“Det glæder mig, at både ministeren og jeg er enige om, at det først og fremmest handler om at bruge flere ressourcer på velfærd og færre på administration,” siger Allerøds borgmester Jørgen Johansen.
“Det glæder mig, at både ministeren og jeg er enige om, at det først og fremmest handler om at bruge flere ressourcer på velfærd og færre på administration,” siger Allerøds borgmester Jørgen Johansen.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Allerød til Thyra Frank: Mere velfærd - mindre bureaukrati

Borgmester Jørgen Johansen og udvalgsformand Olav B. Christensen har været til møde med ældreministeren. Og ministeren har sagt ja til at besøge Allerød

Allerød Kommunes borgmester Jørgen Johansen og formanden for Sundheds- og Velfærdsudvalget, Olav B. Christensen, har været til møde med ældreminister Thyra Frank. Emnet var smidigere arbejdsgange og et ønske om færre puljeudmeldinger fra ministeriet.

“Det glæder mig, at både ministeren og jeg er enige om, at det først og fremmest handler om at bruge flere ressourcer på velfærd og færre på administration,” siger borgmester Jørgen Johansen og fortsætter:

“Både udvalgsformanden og jeg har udtrykt over for ældreministeren, at vi ønsker at bruge alle ressourcer på den borgernære velfærd på ældreområdet - og ikke spilde ressourcer på langsommelig sagsbehandling og afrapportering på de mange puljer, der bliver udmeldt fra ministeriets side.”

Med til mødet med Thyra Frank havde de to politikere tre eksempler på arbejdsgange og puljeudmeldinger, som dræner ressourcerne i kommunen og som skygger for ønsket om, at sikre borgernær kernevelfærd, oplyses det i en pressemeddelelse fra kommunen.

Såvel borgmester som udvalgsformand havde en oplevelse af, at ministeren lyttede og anerkendte problemstillingen.

“Jeg har en oplevelse af, at ministeren lyttede til vores medbragte eksempler. Det er jo svært at argumentere imod vores ønske, og derfor glæder jeg mig til at se, hvilken effekt vores møde får i praksis,” siger Olav B. Christensen og supplerer:

“Derfor har vi inviteret ministeren til Allerød for at vise hende, hvordan vi i stedet kan bruge ressourcer på udvikling. Det er bl.a. vores arbejde med rehabilitering, nyt genoptræningscenter, etablering af varmvandsbassin, udvikling af demenshandleplan, byggeriet af det nye demensplejecenter og alle de andre daglige opgaver, vores dygtige medarbejdere knokler med og for. Det sagde hun heldigvis ja tak til.”

Jørgen Johansen giver udtryk for håbet om, at alle puljer bliver afskaffet.

“Sker det, lever regeringen op til deres ord om at afbureaukratisere den offentlige sektor. Her kunne regeringen, ministrene og ministerierne jo passende gå forrest. Vi knokler hver eneste dag for at effektivisere og afbureaukratisere vores kommune, og nu beder vi ministeren om en hjælpende hånd,” siger borgmesteren.

Allerød Kommune går nu i dialog med ministeriet om, hvornår ældreminister Thyra Frank besøger Allerød Kommune. Et møde som både borgmesteren og udvalgsformanden gerne ser, at Ældrerådet, Ældre Sagen og medarbejdere deltager i.

Publiceret: 17. Marts 2017 13:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt