Røde Kors i Allerød har fået flere ansøgninger om julehjælp i år end tidligere. Foto: Miriam Nielsen
Røde Kors i Allerød har fået flere ansøgninger om julehjælp i år end tidligere. Foto: Miriam Nielsen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Flere i Allerød har brug for julehjælp i år

Røde Kors har fået flere ansøgninger i år end tidligere

Røde Kors i Allerød har fået flere ansøgninger om julehjælp i år end tidligere, og de frivillige er netop nu ved at finde ud af, hvem og hvor mange der kan få julehjælp.

Mogens Gøtze er ansvarlig for Røde Kors' julehjælp i Allerød, og han er glad for igen i år at kunne hjælpe de børnefamilier, der trænger mest op til jul. Julehjælpen er med til at forhindre, at børnene føler sig uden for i julemåneden, hvor snakken om adventsgaver, pebernødder og julefejring fylder meget i skolen, påpeger han.

“Vi giver mest til enlige forsørgere, der er på overførselsindkomst og har små børn. De er taknemmelige, og man kan se, at mange af dem bliver smadderglade, når de henter julehjælpen i vores café,” siger Mogens Gøtze, som har været med til at dele julehjælp ud de sidste fire år.

Julehjælpen i Allerød består af et gavekort til Rema 1000, så modtagerne selv kan vælge, hvordan de vil markere julen sammen med deres børn.

Læs også: Landsdækkende kampagne med fokus på ensomhed sætter rekord

Gennem de seneste år er behovet for julehjælp fra Røde Kors steget støt. Sidste år gav Røde Kors julehjælp til 10.000 familier over hele landet, og i år forventer Røde Kors på landsplan at hjælpe mindst 11.000 familier. 2400 af dem er i Region Hovedstaden.

Det er i samarbejde med kommunen, at Røde Kors udvælger de familier, der har behov for at modtage julehjælp.

Kvickly, SuperBrugsen, Dagli- og LokalBrugsen er med til at sikre en god jul til endnu flere familier i år. I alle tre Coop-kæder kan kunderne give et bidrag til indsamlingen, når de køber ind, ved at købe støttekuponer på enten 50 eller 100 kroner ved kassen.

Publiceret: 05. December 2017 09:56

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Allerød Nyt

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt