Lad være med sætte dig et øjeblik for lige at hvile øjnene, hvis du har drukket. Det kan være livsfarligt, lyder advarslen fra politiet. Modelfoto
Lad være med sætte dig et øjeblik for lige at hvile øjnene, hvis du har drukket. Det kan være livsfarligt, lyder advarslen fra politiet. Modelfoto
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Bekymret politi advarer: "Du kan dø af alkohol og kulde"

Den sibiriske kulde vil ikke helt slippe sit faste tag i os, og derfor kommer Nordsjællands Politi her op med weekenden med en opfordring til alle dem, der har planer om at indtage alkohol i løbet af weekenden - eller forældre med teenagebørn, der har planer om at drikke andet end rød sodavand.

Det kan nemlig være livsfarligt at drikke sig fuld og vælte omkuld i minusgraderne.

"For hvis du nu bliver træt (og måske endda også lidt dårlig) på vejen og beslutter dig for lige at sætte dig et øjeblik og hvile øjnene, er det ikke sikkert, at du vågner igen", skriver Nordsjællands Politi i et Facebook-opslag fredag formiddag.

Alkoholen sløver nemlig kroppens sanser og kan gøre det svært at mærke, at du fryser.

"Med de lave temperaturer, der er stillet i udsigt over weekenden, kan du hurtigt blive så afkølet, at kroppen ikke af sig selv vågner igen. Og selv den bedste bytur er ikke det værd. Så hvis du eller dine teenagebørn har vilde planer, der inkluderer alkohol, vil vi gerne opfordre jer til at lave aftaler med venner og/eller veninder om at tjekke op på hinandens hjemkomst eller endnu bedre at aftale afhentning, så en gåtur hjem i Sibiriens kulde slet ikke bliver nødvendig", skriver politiet i opslaget.

Publiceret: 02. Marts 2018 10:34

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Allerød Nyt