Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

De ni læsninger: Musikgudstjeneste i Engholmkirken

De Ni Læsninger er en musikgudstjeneste og en forberedelsesgudstjeneste til julen. Traditionen stammer fra England, hvor den første gang blev fejet den 24. december 1918 i King's College Chapel i Cambridge. Siden da er den blev fejret samme sted hvert eneste år på nær én undtagelse i 1930. På tirsdag den 19. december kan De Ni Læsninger opleves med Engholmkirkens Kantori.

Fik du læst: Tid til at sige farvel: Jørgen Johansen takker af

Gudstjenesten har ingen prædiken og altergang, men består af en række gammel- og nytestamentlige tekster, der spænder fra skabelsesberetningen over profetien om Jesu fødsel; Mariæ bebudelse, selve Jesu fødsel og til sidst inkarnationen med forkyndelsen af Jesus, der fra guddommelig herlighed blev menneske. 

Undervejs synges kormusik, et udvalg af de såkaldte ”carols”, engelske kirkeviser med traditionelt folkeligt melodistof, samt salmer der afspejler teksterne. Kormusikken står Engholmkirkens Kantori for sammen med organist Kevin Edelvang fra Stefanskirken på Nørrebro, mens de ni læsninger læses  af konfirmanderne fra kirkens konfirmandhold.

Musikgudstjenesten finder sted på tirsdag den 19. december klokken 19.30 i Engholmkirken. 

Publiceret: 15. December 2017 07:44
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Allerød Nyt