Kommunalvalg 2017
Karsten Längerich, spidskandidat til kommunalvalget, V.
Karsten Längerich, spidskandidat til kommunalvalget, V.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Allerød halter bagefter på erhvervsvenlighed

Af Karsten Längerich, spidskandidat til kommunalvalget, V

I Dansk Byggeris årlige opgørelse over kommunernes erhvervsvenlighed, er Allerød kommune placeret som nr. 47. blandt landets 98 kommuner. Allerød kommune er dog gået frem i de seneste to år, da kommune tilbage i 2015 var placeret som nr. 97 og landets næst dårligste kommune.

Det er bare ikke godt nok, for en velstående og ressourcestærk kommune med mange virksomheder og arbejdspladser.

Frederikssund kommune er den kommune på Sjælland med den højeste erhvervsvenlighed og den tredje højeste i Danmark. Sagsbehandlingstiderne for byggesager er næsten det halve i Frederikssund end i Allerød, gebyrer ifht. byggesagsbehandling er afskaffet, dækningsafgiften er fjernet og de er bedre til at konkurrenceudsætte driftsopgaver end Allerød.

Det er da bedre at være nr. 47 end 97, men hvis vi ser på nabokommunerne så halter vi fortsat langt bagefter. Det er da interessant at se hvad Frederikssund kommune har opnået og det bør helt klart være et mål for et kommende byråd, at styrke Allerød kommunes erhvervspolitik og sørge for at vi bliver mere erhvervsvenlige.

Undersøgelsen er baseret på 31 parametre, hvor alle landets kommuners erhvervsvenlighed er opgjort. Allerød klarer sig generelt dårligt i forhold til landets øvrige kommuner på byggesagsbehandling, høj dækningsafgift og høje gebyrer på erhvervsaffald.

Allerød klarer sig godt i relation til arbejdsgarantier, kædeansvar, politik om erhvervspraktik i folkeskolen og høj erhvervsfrekvens.

Publiceret: 26. Juni 2017 15:33
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt