Mette Abildgaard, medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti.
Mette Abildgaard, medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Bandepakken skal sikre vores tryghed

Af Mette Abildgaard, medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti

Den nye bandepakke er en stor sejre for vores tryghed. Nu skal bandernes rå og hensynsløse adfærd mødes med hårdere straffe – og det er jeg rigtig glad for.

Vores konservative justitsminister Søren Pape Poulsen har designet en bandepakken, der vil gøre livet surt for de hardcore kriminelle. Vi hæver straffen, vi giver farlige personer forbud mod at opholde sig i bestemte områder, og vi gør det sværere for rockerne at slå sig ned i Danmark.

Alt sammen nødvendige politiske tiltag efter et år med al for megen vold og kriminalitet. Ifølge rigspolitiet var der sidste år 54 skudepisoder på offentlige steder. Halvdelen af skuddene faldt i Hovedstadsområdet. Flere steder gik det ud over helt tilfældige, almindelige borgere.

En kvinde bliver ramt under en shoppingtur i Lyngby, en tandlæge på Østerbro møder ind til skudhuller i ruderne og projektiler på gulvet, borgere bliver afpresser i Odense. Alt det skal vi have stoppet med Regeringens bandepakke.

Bander slår sig ned i de danske byer og skaber frygt og rædsel. Sidste år så vi, hvordan den hollandske rockergruppe Satudarah først slog sig ned i Allerød – og senere i Egedal kommune. Og desværre har kommunernes muligheder for at holde rockerklubberne væk hidtil været begrænset. Men det skal være slut nu.

Med bandepakken får kommunerne bedre muligheder for at forbyde voldelige rockerklubber i byen, politiet får mere magt, og dømte rockere kan få opholdsforbud fra områder, hvor de har begået kriminalitet. Der vil blive slået hårdt ned på våbenbesiddelse, afpresning og rockernes voldelige metoder.

Det har Regeringen samt Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne sikret. På den måde kan vi sikre borgernes sikkerhed og tryghed.

Publiceret: 28. Marts 2017 11:05
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt