Temafoto.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Byrådet tager en halv million kroner fra mig - hvem sagde demokrati?

Af Ulla Rønnow, Farremosen 7

Hvis jeg tager sådan cirka en halv million kroner fra byrødderne her i Allerød, bliver jeg straffet hårdt, for det kaldes røveri. Hvis samme byrødder tager sådan cirka en halv million kroner fra mig, kaldes det politik. Til overflod for demokrati.

Det er præcis, hvad vi bliver udsat for her på Farremosen. Vi er nemlig blevet reduceret til tredjerangs borgere. Det har vi nok været hele tiden. Da vi er ret hårdføre, har vi levet med det. Men nu har vi fået det bekræftet til mere end overflod.

Byrødderne har nemlig ændret vores boligstatus fra landzone til industrizone. Oven i købet med industri af den allerværste slags. Den slags, der støjer, forurener og generer mest muligt.

"For ét sted skal de jo være," som Jesper Hammer fornøjet udtalte til Frederiksborg Amtsavis i december. Men heldigvis ikke i hans egen forhave, og så er det jo nemt at være fornøjet.

Ja, egentlig var det slet ikke meningen, at rædslerne skulle ligge i vores forhave. Men ikke nok med at Widex fik sin havvindmølle, der ikke er andet end en reklamesøjle, så fik Widex også lov til at bygge på det jordstykke, hvor alt det her støjende og forurenende skidt, vi nu skal døje med, skulle have ligget. 

For man er jo bare så ufatteligt erhvervsvenlig i Allerød Kommune.

Nå, så skulle man jo tro, at byrødderne ville os det godt, nu de skulle udarbejde den nye lokalplan. At de ville kompensere for vores tab af penge, miljø og herlighedsværdi, ved i det mindste at overholde Miljøstyrelsens anbefalinger om afstand til elendighederne. Men – ingenlunde, ingenlunde.

For mens samme lokalplan var i høring – det der pseudodemokratiske fis, I ved – så blev der arbejdet heftigt bag kulisserne på den plan, som de interesserede parter allerede havde fixet.

Det var selvfølgelig dem, der havde økonomisk interesse i at optimere deres profit. Pudsigt nok støttet af kommunen, som ikke selv har penge i klemme.

Altså kunne kommunen teoretisk set have valgt at beskytte os borgere, der bor i et sårbart miljø og snart klos op ad elendigheden. Men nej - for vi er jo – som skrevet – tredjerangsborgere.

Hvorfor sælgeren af jorden, ejeren af Bøgeholm, skal forgyldes, er os stadig en gåde. Men han kan nu se frem til at spinde mest muligt guld på sagen, idet "han ikke skal stilles ringere, end andre sælgere," som kommunen selv formulerer det.

Det betyder, at han skal kunne kapitalisere lige så meget jord, som alle de der sælgere, der siden urtågerne har solgt jord til erhvervsbrug. Også selvom miljøreglerne er blevet skærpet i mellemtiden. Men det har man fra kommunens side valgt at se endog meget stort på.

Og da Allerød Kommune jo ikke rutter med skatteborgernes penge, har man da også valgt at bruge sælgers landinspektør - hvad vi kan se af indsigelserne mod lokalplanen – til at projektere. Man har vel kommunalt selvstyre.

Det der med miljø er vist heller ikke lige netop en hjertesag. Det hedder jo også Teknik- og planudvalget. Samme udvalg har til overflod accepteret, at der bliver anlagt en vej, der skal befærdes af tunge, støjende og forurenende køretøjer igennem et beskyttet naturområde.

Men den slags bagateller kan da heller ikke ødelægge byrøddernes nattesøvn – i hvert fald ikke de byrødder, der har stemt for forslaget.

Mens vi tredjerangsborgere (der kommer til at miste rigtig mange penge i værditab på vores ejendomme) gjorde os umage med at komme med fornuftige idéer til, hvordan det hele kunne komme til at gå op i en højere enhed, nu vi skulle påduttes elendigheden, så fik vi trukket en plan ned over hovedet, der er intet mindre end en katastrofe. Og ikke nok med det.

Planen skulle hastes igennem på mindre end en uge. Vi skulle jo nødigt stikke kæppe i hjulet, hvorfor man meget bekvemt havde sendt den sagsbehandler på ferie, som kunne forsyne os med de dokumenter, vi havde søgt om aktindsigt i – og som man i øvrigt lige har fortalt os, at vi alligevel ikke må få lov til at se under henvisning til den lov, der blandt journalister bliver kaldt "mørklægningsloven".

Jo da. Allerød Kommune ved godt, hvordan de skal behandle deres borgere – især dem, der ikke bor i de fine kvarterer. For de skal selvfølgelig ikke skal belemres med støv, støj, skidt og møg – og en udsigt fabrikker, containere og tunge køretøjer.

Jeg vil æde min gamle hat på, at der løbende følger en lind strøm af dispensationer fra miljølovgivningen til virksomhederne i det nye erhvervsområde. For Allerød Kommune er nemlig bare SÅ erhvervsvenlig.

Publiceret: 19. Maj 2017 09:57
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere