Kommunalvalg 2017
Miki Dam Larsen, byrådsmedlem, S.
Miki Dam Larsen, byrådsmedlem, S.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Der er plads til mere velfærd - også indenfor servicerammen

Af Miki Dam Larsen, byrådsmedlem, S

Kvalitet i kernevelfærden til børn og ældre er vigtigst. Det er den klokkeklare melding fra borgerne til os politikere på borgermøderne. Men desværre får borgerne det modsatte.

Det skyldes, at de seneste budgetforlig kun har budt på nedskæringer i kernevelfærden, så vi nu har nogle af landets laveste velfærdsbudgetter sammenlignet med andre kommuner.

Men sådan behøver det ikke være. Forringelser er ikke en naturlov. Det er ellers det indtryk man får, når den tidligere borgmester, nu talsmand, Erik Lund, K, udtaler sig.

Erik Lund vildleder borgerne med den bekvemme undskyldning, at servicerammen betyder, at vi igen og igen skal spare på kernevelfærden. Men virkeligheden er, at Allerød Kommune langt fra udnytter servicerammen optimalt for vores kernevelfærd.

Virkeligheden er, at Allerød Kommune sagtens kan hæve budgetterne for kernevelfærd inden for kommunernes aftale om serviceramme med Regeringen.

Kommunens udfordring er desværre primært, at den såkaldte strukturelle balance (forventede udgifter fratrukket forventede indtægter) bliver mindre og mindre i de kommende år. Med andre ord: vi mangler (skatte)indtægter og/eller lavere forbrug på fx anlæg. Servicerammen er derimod ikke udfordringen. Den udnytter vi langt fra!

Det samme konkluderer kommunens direktionen i sin gennemgang af kommunens økonomi, hvilket kan læses i økonomiudvalgets dagsorden.

Det ærlige budskab er derfor, at hvis et politisk flertal vil bruge penge på at løfte kvaliteten i vores kernevelfærd, så er det muligt. Men desværre får man det modsatte indtryk, når Erik Lund ytrer sig i offentligheden.

Publiceret: 07. Juni 2017 11:03
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere