Byrådet torsdag aften. Foto: Flemming Nyberg.
Byrådet torsdag aften. Foto: Flemming Nyberg.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Dobbeltmoral i Forvaltningen og Allerød Byråd?

Af Tim Tyron, Rødpælevej 32, 3450 Allerød

Torsdag aften vedtog et flertal i Allerød Byråd sanktioner overfor Ny Allerødgård Idrætsforening. Sanktioner er en mulighed, som lovgivningen inden for område giver mulighed for, men sanktioner er ikke opsat som en selvfølge eller krav.

Sanktionen i dette tilfælde er at Ny Allerødgårds Idrætsforening udelukkes fra at benytte kommunale faciliterer i resten af denne sæson og hele næste sæson, hvilket svarer til ca. 14 måneders udelukkelse.

Flertallet i Allerød Byråd mente, at Ny Allerødgård Idrætsforening havde handlet i ond tro, og at Allerød Kommune ikke havde gjort noget ansvarspådragende i håndteringen af sagen, selv om de selv har godkendt de tider, som foreningen havde fået tildelt, og at forholdet nu har varet i ca. ni måneder.

Miki Dam Larsen fra Socialdemokraterne anførte, som et af sine hovedargumenter, for hvorfor at der skulle være sanktioner over for Ny Allerødgård Idrætsforening, at han ikke fandt at der kunne være tvivl om at der var handlet i ond tro, og at lovovertrædelsen ville svare til; at hvis man i forbindelse med sit engement i en forening brugte kommunens faciliterer til at afholde en privat fest, fx en fødselsdag.

Med en så klar definition bliver det spændende at se om Allerød Kommune også idømmer andre foreninger, samme sanktioner, da der er tilfælde hvor netop foreningens trænere har benytte kommunale faciliterer til afholdelse af private børnefødselsdage.

Det bliver interessant at se, hvordan dette vil påvirke klubbens medlemsantal, deres divisionsplacering m.v., når de ikke længere har adgang til træningsfaciliterer i Allerød Kommune.

Og hvad vil Allerød Kommune gøre med den en hal i Lillerødhallerne, som vil stå tom i ca. 14 måneder, mon den vil blive ombygget, så den kan bruges til anden sportsaktivitet?

Og hvad med den private fødselsdag, som blev afholdt i klubhuset på Allerød Idrætspark? Var det også i forbindelse med en forening, eller er der tale om at en kommunalansat, der lånte eller lejede en kommunal facilitet?

Hvis det sidste, så må det jo både for Miki Dam Larsen (Socialdemokraterne) og Erik Lund (Konservative) være en endda meget klar sag, hvor der skal indberettes værdi af personalegode, da Miki Dam Larsen også under samme punkt på byrådsmødet, fremhævede begges erfaring med at håndtere komplekse skattesager, hvorfor han fandt at sagen med Ny Allerødgård Idrætsforening, var simpel og klar.

Publiceret: 03. April 2017 01:12
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt