Kommunalvalg 2017
Olav B. Christensen, byrådsmedlem, V, formand for Sundheds- og Velfærdsudvalget.
Olav B. Christensen, byrådsmedlem, V, formand for Sundheds- og Velfærdsudvalget.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Effekten af plejehjemsbesparelserne

Af Olav B. Christensen, byrådsmedlem, V, formand for Sundheds- og Velfærdsudvalget, Byagervej 15, 3450 Allerød

Ved budgetlægningen for 2017 var det nødvendigt at gennemføre besparelser, som for alle forligspartier var meget ubehagelige. Besparelsen på plejecentrene med tilsammen 2,3 millioner kr., der i sparekataloget var markeret som røde, medførte hård kritik fra Ældrerådet.

Tilsvarende kritik kom fra partierne uden for forligskredsen ved budgetvedtagelsen i oktober 2016 og igen i januar, da kvalitetsstandarden skulle godkendes som konsekvens af besparelsen. Miki Dam Larsen skrev allerede dengang, som om det var et faktum, at "vi er nået dertil, at folk skal sidde med en våd ble og vente".

Som formand for Sundheds- og Velfærdsudvalget har jeg følt kritikken berettiget og har ikke kunnet sidde den overhørig. Derfor har jeg bedt forvaltningen om en redegørelse for den konkrete effekt af besparelsen.

Hvis redegørelsen viser, at borgerne bliver udsat for ventetider ved personlig pleje, at personalet har urimelige arbejdsforhold eller at den faglige standard falder, så vil jeg handle på det politisk.

Pleje af og omsorg for vore ældre borgere er en kommunal kerneydelse, som jeg gerne vil kunne lægge navn til og som formand for udvalget skal kunne lægge navn til. Det er derfor med spænding jeg afventer forvaltningens redegørelse, som forventes forelagt på det førstkommende udvalgsmøde i maj.

Afhængig af konklusionerne vil jeg drøfte mulighederne for handling i Sundheds- og Velfærdsudvalget og derfra tage de nødvendige politiske initiativer.

Publiceret: 26. April 2017 01:12
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt