Kommunalvalg 2017
Temafoto.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: EFTERLYSNING - reel borgerlige politik savnes!

Hans Christian Linderoth - Formand for Ny Allerødgård I.F

Af Hans Christian Linderoth - Formand for Ny Allerødgård I.F

I sommeren 2016 blev Ny Allerødgård I.F. stiftet af en gruppe frivillige i Allerød og er på nuværende tidspunkt den 8. største forening for unge under 18 år i Allerød Kommune.

Foreningen indgik efter sin stiftelse en samarbejdsaftale med Allerød Privatskole om bl.a. at samarbejde omkring idrætstilbud for skolens elever og begyndte at tilbyde nye spændende idrætsaktiviteter som f.eks. yoga for børn og unge, introduktion til riffelskydning og FunFitness målrettet børn i udskolingsalderen.

Foreningens aktiviteter er åbne for alle, og alle medlemmer betaler kontingent halvårligt for deltagelse - og foreningen blev derfor godkendt som folkeoplysende forening af Allerød Kommune.

Efter en meget lang sagsbehandling, senest i Økonomiudvalget, står foreningen nu overfor at blive ekskluderet fra gruppen af foreninger, som kan tilgå kommunale idrætsfaciliteter, da byrådspolitikerne har valgt unødig stram fortolkning af lov om folkeoplysning.

Det betyder, at foreningen fremadrettet henvises til at leje sig ind på kommunale faciliteter til en af kommunen fastlagt "markedsleje" som følger:

 - Svømmehal - kr. 1.200 / time

 - Idrætshal - kr. 700 / time

 - Græsbane - kr. 500 / time

Den såkaldte "markedsleje" er vel at mærke for tidspunkter, hvor faciliteterne står ubenyttede hen.

Samtidigt med at Allerød Kommune forsøger at leje de kommunale faciliteter ud til deres fortolkning af markedsbestemt timepris (udbud = efterspørgsel?), har kommunens Økonomiudvalg netop godkendt, at Allerød Kommune lejer haltid hos Allerød Gymnasium til den nette sum af kr. 47/time ....

Det vil sige, at kommunen som udlejer mener, at en idrætshal skal koste kr. 700/time når de lejer den ud, men selv indgår aftale om at leje kapacitet på Allerød Gymnasium til kr. 47/time - og efterfølgende henviser alle private interessenter til at leje til kommunens såkaldte markedsbestemte timepriser ("markedsleje").

Hvordan harmonerer ovenstående monopolistiske prisfastlæggelse af ”markedsleje” med en forventning om, at der føres reel borgerlig politik i Allerød Kommune?

Hvordan kan en overvejende borgerlig kommune stå inde for en så stor økonomisk forskelsbehandling og udnyttelse af monopollignende tilstande?

Hvordan kan Allerød Kommune som tilsynsmyndighed på nogen måde undslå sig fra at være inhabile i deres beslutninger, når de har så kraftige økonomiske interesser i sagen?

Kom og benyt jer af jeres demokratiske rettigheder ved at overvære byrådsmødet førstkommende torsdag,  30. marts kl. 18.30, og få mulighed for at stille spørgsmål til byrådet.

Publiceret: 29. Marts 2017 01:12
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt