Kommunalvalg 2017
Theodore Gbouable.
Theodore Gbouable.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Et mere ærligt billede af ældreplejen i Allerød

Theodore Gbouable, S, medlem af Sundheds- og Velfærdsudvalget

Allerød havde 9. august besøg af ældreminister Thyra Frank. I Allerød Nyt kan vi læse, at det var et godt besøg. Ældreministeren roste blandt andet Allerød for at prioritere ældreområdet. Desværre viser tørre tal fra Allerød kommune og KL en helt anden historie.

Allerød har over de sidste 10 år skåret ældreområdet ned med 25 pct., og i KL's sammenligninger mellem kommuner er vi en af de kommuner, der bruger mindst på ældreområdet.

Situationen forværres af at hjemmeplejen og plejecentrene ikke bruger deres budgetter op. Ikke fordi de har for meget at gøre godt med, men fordi vi ikke kan nyansætte så hurtigt, som vore ansatte forlader os.

Det går hårdt ud over beboerne på vore plejecentre, og det er helt uacceptabelt.

Lige om lidt skal budgettet for 2018 vedtages. Her er politikkerne blevet præsenteret for besparelsesforslag som indebærer, at der kun skal gøres rent hos plejekrævende ældre en gang hver fjerde uge samt at de kun skal tilbydes et bad en gang om ugen. Socialdemokratiet siger nej at fortsætte denne massakre på ældreområdet.

Jeg ved godt at de svageste ældre ikke kan råbe op. Men jeg synes, at kommunens fornemste opgave er at yde en god kvalitet på de basale velfærdsområder for børn, unge og ældre.

Så mens Thyra Frank og resten af følget smilte til kameraerne og roste "den høje prioritering", så er der i virkeligheden behov for et markant løft af et af landets mest tyndskrabede ældreomsorg.

Publiceret: 18. August 2017 09:50

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere