Kommunalvalg 2017
Rasmus Keis Neerbek, byrådsmedlem, Enhedslisten.
Rasmus Keis Neerbek, byrådsmedlem, Enhedslisten.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Få pengene ud til velfærd

Af Rasmus Keis Neerbek, byrådsmedlem, Enhedslisten

I Allerød budgetterer man til den tilladte grænse, men alle pengene kommer ikke ud til borgerne i praksis, og år efter år oparbejdes overskud, som ryger i kommunekassen.

Det er helt tosset, når man ude i skolerne og plejehjemmene oplever at kvalitet og service er presset. Vi kan i det mindste sikre, at alle midler omsættes til velfærd.

Løsningen er faktisk ligetil, og bruges i visse kommuner. Når man har lavet et budget der rammer service- og anlægsloftet, så udarbejdes yderligere en række bonuspuljer.

Disse puljer udløses i tilfælde af, at regnskabet påviser uforbrugte midler. På den måde sikres, at alle de tilladte midler kommer borgerne til glæde.

Når Enhedslisten foreslår denne model, så lyder det prompte fra Erik Lund, at den slags kan man jo sagtens foreslå, hvis man er med i et budgetforlig. Det har han jo for så vidt ret i, men derfor kunne andre jo også blive inspireret af ideen.

Jeg er sikker på, at man mange steder i ældreplejen, på skolerne, blandt natur- og miljøfolk kunne finde glimrende ideer til bonusprojekter som kunne igangsættes, hvis der igen skabes store overskud på driften.

Det løser naturligvis ikke alle problemer, men er et lille skridt i den rigtige retning. Vi kunne jo spørge de fremmødte til kommende borgermøde om budgettet, om de helst ser overskud puttet i kommunekassen eller omsat til projekter der styrker velfærden.

Publiceret: 16. Maj 2017 09:58
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere