Niels Kirkegaard, byrådsmedlem, V.
Niels Kirkegaard, byrådsmedlem, V.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Fra tryghedsvandring til handling

Af Niels Kirkegaard, byrådsmedlem, V

Det skal stoppes. Skyderierne i Ugle-/Ørnevang er kommet bag på os alle. Måske næsten alle undtagen beboerne i området, som har frygtet det længe.

For i tiltagende grad er beboerne vidne til, at der i udvalgte opgange foregår åbenlys hashhandel – eller det, der er værre.

Biler gør kort stop, personer går ind i kælderen og forsvinder hastigt igen efter forrettet ærinde. Et underligt aktivitetsmønster, som vækker mistanke. Beboerne taler om, at det er udefrakommende gæster, ofte med anden etnisk baggrund.

Det er i sig selv ikke noget bevis for kriminelle handlinger. Men med skyderierne i onsdags blev problemet åbenlyst og bekymrer os alle, ikke mindst beboere i området.

- Ingen havde set det komme, sagde borgmester Jørgen Johansen, da byrådet i fredags deltog i en hastigt etableret tryghedsvandring i Ugle-/Ørnevang sammen med Nordsjællands Politi. Glædeligvis blev vi flere og flere under vandringen, en hundrede stykker.

Da vi mødtes ved Skovvangskolen, nåede jeg at tale med flere yngre indvandrere, som af et oprigtigt hjerte var mødt op for at vise deres sympati for tryghedsvandringen. Men da vandringen begyndte, forsvandt lysten til at deltage, og væk var de.

Fra mit daglige virke som VUC-lærer, hvor der ofte er 100% indvandrere på mine hold, kender jeg alt for vel, hvordan der kan herske et skjult gruppepres, fx mellem tyrkere og kurdere, mellem gode og onde, og at der reelt er tale om frygt for repressalier. Samme billede tegner sig i Ugle-/Ørnevang.

Venstre vil appellere til, at hele byrådet på tværs af partierne står sammen om at genoprette trygheden. Vi må understøtte SSP-arbejdet i området, også økonomisk.

Vi må inddrage både boligforening og ejerforening, inddrage indvandrerfamilier, identificere de kriminelle elementer og få dem ud - og fremfor alt forebygge, at det sker igen.

Alt, hvad der forstyrrer billedet af Allerød som et trygt sted at være, skal stoppes nu.

Publiceret: 23. Maj 2017 01:12
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt