Kommunalvalg 2017
Temafoto.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Hvorfor skal børneområdet stå for så mange besparelser?

Michael Nørregaard

Af Michael Nørregaard, Rødpælevej 30

Kære byrådspolitikere

I står overfor endnu en stor opgave med at få forhandlet Budget 2018 på plads. Det er som bekendt valgår i år og derfor forestiller jeg mig, at besparelsesrammen på kr. 32 mio langt fra kommer i spil i det vedtagne budget, men det er interessant og tankevækkende at anskue processen udefra.

Alle udvalg har fået til opgave at komme med sparekatalog, og et enkelt nyt parti har da også taget bolden op med det samme og refereret til dette initiale sparekatalog som 101 grunde til at ønske sig et nyt byråd.....

Børn- og Skoleudvalget har fået udstukket en ramme på ikke mindre end kr 15,4 mio - modsvarende 47% af den samlede ramme - og har troligt leveret et katalog med besparelser på kr. 15,7 mio.

PÅ AN's debatsider har Frederik Flindt Kreiner den 14. april spurgt Erik Lund (Liste C) om hvorfor netop børneområdet skal stå på mål for en så massiv besparelsesramme igen, og Erik Lunds svar samme dag var "Størrelsen af Forvaltningens besparelsesforslag på de enkelte områder afspejler de faktiske udgifter på områderne. Skoleområdet besparelsesforslag afspejler områdets andel af udgifterne." - og Frederik stiller sig tilfreds med dette svar.

MEN når man graver ned i ØU dagsorden på mødet tirsdag den 16. maj, og specielt bilaget "Budget og Regnskab 2017", kan man konstatere at BSU-området kun står for cirka 30% af driftsudgifterne i hvad Forvaltningen benævner "Korr. Budget 2017".

Så enten anvender Erik Lund sig af en anden regneart end simpel matematik, eller også savner jeg - og sikkert mange andre - fortsat svar på, hvorfor skal børneområdet stå for så mange besparelser (næsten 50% af den udstukne ramme), når området ifølge Forvaltningens egne opgørelser kun udgør lige over 30% af driftsudgifterne?

Bemærk at jeg bevidst anvender den udstukne ramme, og ikke aktuelle besparelser, men jeg synes det er mildest tankevækkende at børneområdet bliver pålagt en så stor ramme.

Selve budgettet udestår selvfølgelig at blive forhandlet på plads, og lur mig om ikke rammen bliver drastisk reduceret i det hele taget med tanke for KV17.

Publiceret: 16. Maj 2017 01:12
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere