Marie Kirk Andersen.
Marie Kirk Andersen.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: K ønsker at deltage i forsøg om kortere skoledage

Byrådsmedlem Marie Kirk Andersen, K, medlem af Børn- og Skoleudvalget

I starten af februar måned deltog Børn- og Skoleudvalget i KL's Børn & Unge Topmøde i Ålborg. Der var mange spændende og interessante indlæg og debatter på børnetopmødet. Skoledagens længde var et af de emner, som var på dagsordenen, da undervisningsminister Merete Riisager stillede sig på talerstolen.

I kølvandet på implementeringen af folkeskolereformen har der løbende rejst sig en diskussion af, hvorvidt skoledagens længde er optimal for eleverne. Er skoledagens nuværende længde med til, at børnene lærer mere end tidligere? Eller er resultatet af skoledagens længde flere trætte og umotiverede børn sidst på skoledagen? Giver skoledagens længde tilstrækkelig plads til, at børn også skal have tid sammen med deres familie og til fritidsinteresser?

Undervisningsministeren sætter nu gang i et forsøg med ca. 50 udvalgte skoler, der får mere fleksible muligheder for kortere skoledage. Det vil bl.a. åbne op for, at undervisningen tilrettelægges således, at man kan konvertere timerne med understøttende undervisning med eksempelvis turboforløb eller talentforløb i fagundervisningen.

På Børn- og Skoleudvalgsmødet 7. marts havde jeg sat en sag på dagsordenen med et forslag om, at vi i Allerød Kommune ansøger om at lægge billet ind på, at en eller flere af vores skoler er med i et forsøg med kortere skoledage. Et enigt Børn- og Skoleudvalg ønsker, at vi kigger på denne mulighed. Vi vil snarest modtage et notat fra Forvaltningen med yderligere information om, hvordan vi arbejder videre med forhåbentligt at få mulighed for at deltage i forsøget. I uge 12 forventer ministeriet, at der kommer en vejledning i de kriterier, som kommer til at ligge til grund for en ansøgning. Herefter vil vi gå i dialog med skoleledere og skolebestyrelser. Konservative glæder sig over, at et enigt Børn- og Skoleudvalg bakker op om denne sag.

Publiceret: 09. Marts 2017 11:15
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt