Kommunalvalg 2017
Jesper Holdflod Pallesen, byrådskandidat for Socialdemokratiet.
Jesper Holdflod Pallesen, byrådskandidat for Socialdemokratiet.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Kommunens børn og ældre blev "snydt" for 40 mio. kr. i 2016

Af Jesper Holdflod Pallesen, byrådskandidat for Socialdemokratiet, cand. scient. pol.

Allerød Kommune brugte 40 mio. kr. mindre på kernevelfærd til borgerne end budgettet og servicerammen gav plads til i 2016.

40 mio. kr. er en abstrakt størrelse – men svarer rundt regnet til lønnen til 100 medarbejdere på vores skoler, børnehaver og ældrepleje. Tænk engang hvor meget tryghed, læring og velfærd de 100 mennesker kunne have givet vores børn og ældre.

Men i stedet for kernevelfærd for 40 mio. kr. - som borgerne har betalt over skatten og forventer leveret - fik vi igen nye besparelser på kernevelfærden.

Alt sammen besluttet af et lille flertal i byrådet. Og de 40 mio.? De ligger nu i kommunens kasse og kan ikke umiddelbart bruges på service. 

Alligevel glæder borgmesteren sig over det "flotte regnskabsresultat".

Men er der grund til at glæde sig? Det mener jeg ikke. Jeg mener, at han i stedet burde beklage overfor vores børn og ældre – og kommunens ansatte - at de igen i 2016 skulle stå model til besparelser og forringelser, som en bedre økonomistyring kunne have afværget.

Naturligvis skal kommunen ikke ansætte 100 medarbejdere ét år ad gangen. Min pointe er, at den ekstreme forsigtighed i økonomistyringen år for år skaber alt for store overskud, fordi kommunens ledelse frygter at overskride budgettet.

Overskuddet – eller mindreforbruget - havner så i kommunens kassebeholdning. Her er erfaringen desværre, at de bliver brugt på flotte byggeprojekter i "nice-to-have"-kategorien (varmtvandsbassin, tennishal etc.) i stedet for kernevelfærd til børn og ældre.

Der er ingen grund til at fortsætte denne praksis, hvor vi samler penge sammen på bekostning af kernevelfærd. Derfor vil Socialdemokratiet udfordre og modernisere den nuværende økonomistyring, så kommunens borgere får den velfærd, vi har betalt for.

Publiceret: 11. Maj 2017 10:44
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt