Lea Herdal.
Lea Herdal.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Kompetence til skolebestyrelserne

Lea Herdal, byrådsmedlem, Alternativet, Allerød

Jeg/Alternativet Allerød har stillet nedenstående forslag, der behandles på Børne- og Skoleudvalgets møde på tirsdag 20.06.2017:

KOMPETENCEN TIL AT TRÆFFE BESLUTNING I.H.T. FOLKESKOLELOVENS PARAGRAF 16 B - fravigelse af reglerne om en mindstevarighed af undervisningstiden - UDLÆGGES SKOLEBESTYRELSERNE, HERUNDER KOMPETENCEN TIL AFKORTNING AF SKOLEDAGENS LÆNGDE GÆLDENDE FOR HELE SKOLEN.

Af høringssvarene til sagen om ministerens forsøg med mere fleksibel skoledag fremgik, at skolerne fandt det relevant med kortere skoledage, men også at afkortning af skoledagens længde burde være gældende for hele skolen.

I den forbindelse henvises til Undervisningsministeriets svar af marts 2016 til Køge Kommune, hvori der gives grønt lys for, at en skole kan afkorte skoledagens længde for hele skolen:

"Loven tillader at konvertere den understøttende undervisning til kortere skoledage for en hel skole så længe, det sker ud fra en konkret vurdering af hver enkelt klasse."

På byrådsmødet i april blev De Konservatives forslag om, at Allerød skulle søge om at blive en af de 50 kommuner, der kom med i forsøgsordningen om kortere skoledag. På baggrund af den debat, Byrådet havde om dette punkt, har jeg positive forventninger til, at også mit forslag vil blive vedtaget.

Det er mit klare indtryk, at der, i Byrådet, er tillid til skolernes lærere og pædagoger, ledelser og bestyrelser.  Tillid til at skolebestyrelserne er kompetente til at træffe beslutning om at afkorte skoledagen uden, først at skulle ansøge om dette i Forvaltningen.

Mindre bureaukrati - mere fleksibilitet og nærhed!

Publiceret: 19. Juni 2017 12:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere