Lars Bacher.
Lars Bacher.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Lad os bakke det lokale op

Lars Bacher, Rådhusparken 50, 3450 Allerød

Jeg cykler (som regel) til stationen og tager toget til København for at passe mit arbejde. Når jeg kommer retur, cykler jeg hjem igen. Men fredag var lidt en undtagelse. Åbenbart manglede en anden noget fra mit forhjul. Jeg ved ikke, hvad den pind hedder på cykel-fagsprog.

Jeg bandede over situationen og trak cyklen hen til Pauli Cykler. Her var de ved at lukke, og jeg ville bare stille den, så de kunne fikse den til mandag. Men nej, de lavede den med det samme. Stor tak og ros for god service.

Hvorfor skrive et læserbrev om en banal hverdagshændelse? Fordi det er vigtigt, at Allerød har et vitalt handelsliv. Det bidrager til kommunens sammenhængskraft og beskæftigelse, og det giver borgerne gode indkøbsoplevelser.

Vi møder hinanden, når vi køber ind i Lynge, Blovstrød og Lillerød, og det er ofte meget hyggeligt. Selv køber jeg primært ind i Lillerød, hvor jeg bor. Her er gode forretninger, der ydes høj service, og det er nemt at bruge cyklen. Og tager jeg bilen, har jeg ikke problemer med parkering.

I både Lillerød, Lynge og Blovstrød gør handelslivet det supergodt. Det skal vi bakke op om. Nethandel og storcentre ændrer løbende på forbrugernes indkøbsmønstre. Konkurrencen er hård, men i Allerød har handelslivet taget konkurrencen op.

I februar flyttede apoteket til nye lokaler – efter min opfattelse et klart løft. Men det giver tomme lokaler andre steder. Her må markedet hjælpe til. Vi har brug for nye idéer. Hvad med flere caféer? Her tænker jeg især på området omkring Torvet.

For 20 år siden boede jeg i Lyngby. Der var Post Pub og Top Hat. Nu er der indiske restauranter, cafeer og ja, Post Pub er der stadig.

I Allerød er der åbnet en velbesøgt sushi-restaurant, andre restauranter friskes op, og en ny wok-restaurant har slår dørene op. Det er alt sammen glædeligt og medvirker til at løfte vores kommune.

Med biograf, teater og de rigtig gode indkøbsmuligheder i Lillerød, Lynge og Blovstrød har vi i Allerød Kommune meget at byde på. Lad os bakke op om den lokale handel og de lokale mødesteder.

Publiceret: 08. Marts 2017 10:10

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt