Esben Buchwald.
Esben Buchwald.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Lynges undergang

Esben Buchwald, Kandidat for Venstre

Lynges undergang? - Ja det kaldte man engang den tunnel der i dag fører stien under Hillerødvej mellem Brugsen og Lyngehus. Men det er ikke den eneste undergang der er i Lynge. Der findes en mere, selvom den ret beset ligger i Uggeløse. Denne undergang er ikke så kendt og den benyttes af meget få.

Men det har en naturlig forklaring - den fører nemlig ingen steder hen. Jo man kan komme ud til natur og marker, og det er selvfølgelig også meget godt, men stien ophører efter et par hundrede meter. Den tidligere skolesti findes ikke mere. Så med mindre man er ude efter en egentlig markvandring, så er det bare at vende om igen og gå tilbage til Uggeløse Bygade.

Skulle man lave sådan en tunnel i dag vil den koste omkring 18 mio., så det giver absolut ikke mening, at den fører ud i ingenting. Det må være på tide, at vi som borgere kan få lidt glæde af en så stor investering. Så lad os nu udnytte denne tunnel ved at etablere et sammenhængende stisystem.

Mulighederne er der, for Allerød Kommune har fået 4,4 mio. fra Regeringens naturpakke til naturprojektet Kedelsø-Langesø Ådal. Projektet omfatter såkaldte rekreative interesser, og heri indgår netop genetablering af den nedlagte skolesti fra Lynge til Bastrup Sø. Dermed kan Lynge-Uggeløses borgere og mange andre få en trafiksikker adgang fra byen gennem ådalen til bl.a. Bastrup Sø. Og lad os så endelig få trafiksikret Uggeløse Bygade med en cykelsti.

Publiceret: 20. November 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Allerød Nyt

Valget netop nu
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt