Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Prioriteringen er gal, ikke økonomistyringen

Jesper Holdflod Pallesen, byrådskandidat for Socialdemokratiet

Med en effektiv økonomistyring og effektiviseringer uden serviceforringelser har Allerød Kommune fået råd til anlæg ”vi tidligere kun drømte om”. Sådan beskriver Erik Lund virkeligheden og dermed sit partis meritter de seneste år.

Men det er langt fra den virkelighed, som jeg ser på kommunens skoler, børnehaver og plejecentre. Her har de årligt tilbagevendende besparelser – som ikke har en pind med effektiviseringer at gøre – bragt Allerød Kommunes budgetter til børn og ældre i bund sammenlignet med andre kommuner.

I modsætning til Erik Lund vil jeg derfor ikke glæde mig over, at vi år efter år bruger færre penge til velfærd til borgerne, end vi havde både budget til og plads til inden for servicerammen.

Jeg vil ikke glæde mig over de efterfølgende store overskud, som så er brugt på anlægsprojekter ”vi tidligere kun drømte om”.

Og jeg vil bestemt ikke glæde mig over, at disse anlæg i al fremtid trækker en slipstrøm af driftsudgifter efter sig, som suger endnu flere penge ud af vores skoler og ældrepleje.

Det nye varmtvandsbassin til 10 mio. kr. er desværre et alt for godt eksempel. Når det står færdigt, må vi sige farvel til endnu flere ”varme hænder” i fx hjemmeplejen for at betale de mange afledte udgifter til opvarmning, rengøring mv. Er det en god prioritering?

Jeg vil gerne give Erik Lund ret i, at kommunens økonomi er stabil og at økonomistyringen fungerer. Det skal vi glæde os over, og den styring står Socialdemokratiet grundlæggende bag. Det er derfor vores forskellige syn på prioriteringer, det hele handler om. Og jeg vil til enhver tid prioritere kernevelfærden først fremfor anlæg ”vi tidligere kun drømte om” – måske fordi de i grunden var unødvendige?

Publiceret: 16. Juni 2017 11:39

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt