Kommunalvalg 2017
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Servicerammen: Det store konservative vælgerbedrag

Af Anders Damm-Frydenberg, byrådskandidat for SF, Kernevænget 4, 3450 Allerød

De konservative har enten misforstået, hvad servicerammen er, eller også vildleder de bevidst borgerne i Allerød Kommune. Hvis det første er tilfældet, så er det dybt problematisk. Hvis det andet er tilfældet, så er det værre.

29. maj skrev jeg et læserbrev, hvor jeg foreslog, at Allerød Kommune hæver skatten med et halvt procentpoint. Dette svarer til en gennemsnitlig månedlig skattestigning på 109 kr. per skatteborger og vil give kommunen 25-30 mio. kr. om året. Penge der er hårdt brug for i vores skoler og daginstitutioner.

Erik Lund (K) skrev i en kommentar:

"Da vi i budgetlægningen er underlagt Regeringens serviceramme, må vi simpelt hen ikke budgettere med større serviceudgifter end vi allerede gør hvert eneste år."

En anden skrev, at mit indlæg var "LIDT for nemt, grænsende til det populistiske." Bl.a. med den begrundelse at: "Servicerammen sætter grænserne for, hvad Allerød må bruge af penge i et givent år og ikke kommuneskatten."

Johnny Lehmann (K) skrev:

"Om SF så foreslår at sætte skatten op med 5% så kan merindtægterne ikke anvendes på servicerammen da den er lavere end rådighedsbeløbet i dag."

Men servicerammen forhindrer os ikke i at bruge flere penge på velfærd – så kort kan det siges. Servicerammen er et loft over kommunernes samlede nettoserviceudgifter. Hvis kommunerne samlet set overstiger serviceudgifterne, har regeringen mulighed for at indføre sanktioner.

Men der er ingen sanktioner eller begrænsninger på Allerød Kommunes serviceudgifter. Dette har forvaltningen i øvrigt bekræftet i et svar til Nikolaj Bührmann 31. maj.

Det vil være klædeligt, hvis de Konservative anerkender, at servicerammen ikke sætter en grænse for, hvor mange penge Allerød Kommune må bruge på vores skoler og daginstitutioner. I stedet for at skrive, at vi ikke må bruge pengene, så burde Erik Lund og resten af de Konservative melde sig ind i diskussionen og forklare, hvorfor de ikke vil bruge pengene. For det er jo en helt anden sag.

Publiceret: 26. Juni 2017 08:01

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt