Kommunalvalg 2017
Karsten Längerich, borgmesterkandidat for Venstre.
Karsten Längerich, borgmesterkandidat for Venstre.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Sikker skolevej har topprioritet

Karsten Längerich, Borgmesterkandidat for Venstre

Af Karsten Längerich, borgmesterkandidat for Venstre

I forbindelse med at skolestrukturen i Allerød ændres, opstår der nye behov for sikre skoleveje. De mindre skolebørn skal til Skovvangskolen, de store skal til Lillerød skole og mange børn skal cykle ud til privatskolen på Sortemosevej.

For Venstres er det en topprioritet at vi får sikre veje til skoler og idrætsanlæg i Allerød og vi ønsker at der skal afsættes flere penge til dette i budgettet.

Det er specielt vigtigt at der etableres cykelstier og sikre overgange over de større veje, så børnene tidligt kan lære at cykle og færdes sikkert i trafikken.

Vi vil ikke pege konkret på hvilke cykelstier, veje, overgange eller kryds der skal prioriteres, men lade det være op til de sagkyndige. Men det er tydeligt at bl.a. en sikker overgang over Frederiksborgvej ved OK-tanken, sikker overgangen over Rønne álle, cykelsti langs hele Sortemosevej, Kongevejen og cykelsti til idrætsanlægget ved Møllemosen bør undersøges nøje, for her kommer der til at køre mange flere børn på cykel.

Politiet har anbefalinger som vi skal lytte til. Men der er intet i vejen for at vi i Allerød Kommune kan have et højere ambitionsniveau og sikre skolevejen endnu bedre end politiet anbefaler.

Det er vigtigt at vi kommer hurtigt i gang og får afsat flere midler. Kommunen har penge i kassen, så det kræver kun politisk opbakning.

Årsagen til at vi har råd, men desværre fortsat skal spare på driftsudgifterne, er at anlæg af cykelstier ikke påvirker kommunes langsigtede udgiftsniveau.

Publiceret: 16. Juni 2017 11:25

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt