Erik Lund, byrådsmedlem, gruppeformand, K.
Erik Lund, byrådsmedlem, gruppeformand, K.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

DEBAT: Skatteministeren åbner op for kommunal inddrivelse

Af Erik Lund, byrådsmedlem, gruppeformand, K

Under en debat på Folkemødet på Bornholm, åbnede Skatteminister Karsten Lauridsen for første gang nogen sinde op for, at kommunerne igen får mulighed for at inddrive sine egne restancer.

Det skete under en debat med overskriften: "Har du tillid til skattefar?" Her var endnu en gang SKAT's inddrivelsesskandale i fokus.

På et spørgsmål om en tilbagerulning af den katastrofale beslutning om at flytte inddrivelsen fra kommunerne til Staten, tilkendegav skatteministeren, at han var villig til at overveje, om kommunerne fremover skulle få mulighed for at inddrive deres egne krav.

Skatteministeren vil overveje muligheden for kommunal inddrivelse, hvis kommunerne fremkommer med et ønske om at inddrive egne krav. Dét er en rigtig fornuftig udmelding fra Skatteministeren, så nu er det op til kommunerne, at fremsætte ønsket om kommunal inddrivelse. I Allerød har et enigt byråd for længst besluttet, at vi ønsker så megen kommunal inddrivelse som mulig.

Nu er det så op til landets øvrige kommuner, at bakke op om mere kommunal inddrivelse, og få Kommunernes Landsforening til at rejse ønsket over for skatteministeren.

Hvis kommunerne får mulighed for at inddrive deres egne restancer, vil det betyde, at de fleste kommunale restancer vil komme i kassen, og samtidig vil borgernes retsbevidsthed blive øget.

Da kommunerne jo i forvejen står for opkrævning af egne restancer (rykkerprocedure, aftaler o.a.), vil mulighed for inddrivelse (indeholdelse i løn, udlæg og modregning) blot bevirke, at man kan få en meget smidigere arbejdsgang og en mere effektiv inddrivelse.

Publiceret: 19. Juni 2017 14:24
Se også:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Allerød Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt